Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Στη φύση τίποτα δεν είναι όμοιο και ίσο


               Η ευγενής άμιλλα και ο ανταγωνισμός για τα πρωτεία – χωρίς την απαξίωση του αντιπάλου ¨ , αποτελούν τα θεμέλια της εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους . Ο άνθρωπος βγήκε από τις σπηλιές διότι είχε ένα κίνητρο τη φιλοδοξία για μία καλύτερη ζωή .

               Ο ηγέτης είναι αυτός που πρωτοπορεί , οραματίζεται , δημιουργεί τις προϋποθέσεις και οι υπόλοιποι τον ακολουθούν . ¨ Δεν φοβάμαι ένα στρατό λιονταριών που τον διοικεί ένα πρόβατο , φοβάμαι ένα στρατό προβάτων που τον διοικεί ένα λιοντάρι ¨ . ( Μέγας Αλέξανδρος ) .

               Ο πιο εύστροφος της Φυλής ανακάλυψε τη φωτιά , ο πιο δημιουργικός ανακάλυψε τον τροχό και ο πιο ¨ανήσυχος¨ των ιατρών ανακάλυψε νέες πρακτικές που σώζουν ζωές . Θα προτιμούσε , βέβαια , ο κ Αριστείδης Μπαλτάς σημερινός Υπουργός Παιδείας , στην Ιατρική έναν μέτριο Γ . Παπανικολάου , έναν μέτριο Καβάφη στην ποίηση , έναν μέτριο Νίκο Γκάλη στον αθλητισμό , έναν μέτριο Λεωνίδα στις Θερμοπύλες , έναν μέτριο Αχιλλέα στην Τροία ... για να μην έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και ψυχολογικά προβλήματα οι δεύτεροι ;

              Βασικοί νόμοι της φύσης είναι η ανισότητα και  η διαφορετικότητα , που υποτίθεται ότι αγαπούν οι ¨ προοδευτικοί – αντιρατσιστές ¨ ! Στη  φύση τίποτα δεν είναι όμοιο και ίσο . Πάνω στην ποικιλομορφία και διαφορετικότητα οικοδομήθηκε η ιστορία όλων των λαμπρών πολιτισμών . Άλλο είναι να έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα και άλλο το ¨ είμαστε όλοι το ίδιο ¨ . Ίδιοι δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε ποτέ . Ακόμα και στην περίπτωση της κλωνοποίησης δύο πανομοιότυπων διδύμων , υπάρχουν διαφορές .

               Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε σοβαρά στον απαίδευτο , νεοταξίτη , με τη φασίζουσα λογική που δεν μπορεί να ανεχθεί την διαφορετικότητα των αρίστων . Απαντούν τα κορυφαία Πανεπιστήμια , παγκοσμίως , που ανταγωνίζονται για τους καλύτερους στον τομέα τους και επιβραβεύουν τους πρωτοπόρους , αυτούς που ανοίγουν νέους δρόμους στην επιστήμη και στην τεχνολογία .

               Μα πάνω από όλα απαντούν οι αρχαίοι μας πρόγονοι , οι δικοί μας , όχι οι δικοί του – διότι αποκλείεται αυτό το πλάσμα να είναι απόγονος του Περικλή : ¨ Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων , μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν ¨ , η προτροπή του ιππολόχου , στο γιο του Παύλο , που συμπυκνώνει το ιδανικό της ηρωικής εποχής αλλά και την κινητήριο δύναμη όλης της ανθρώπινης εξέλιξης : ¨ Πάντα να είσαι πρώτος και ανώτερος από τους άλλους και να μην ντροπιάζεις την γενιά των προγόνων ¨ ... ώστε να έχουν να λένε για σένα Αχαιοί και Τρώες . ( Ομήρου Ιλιάς , Ραψωδία Ζ΄ , στ. 208 – 209 ) .

 

             

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: