Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Βραδιά ποίησης


               Ήμουν και εγώ εκεί , Σάββατο 21-3-2015 , στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας-Βόλου στη ¨ Βραδιά ποίησης ¨ με τη συντροφιά της μεγάλης στιχουργού Λίνας Νικολακοπούλου .

               Την ίδια  μέρα γιορτάζονταν και η ¨ Παγκόσμια ημέρα της ποίησης ¨ .

               Πυκνό το πλήθος των θεατών . Πλούσιο και ποιοτικό το πρόγραμμα της εκδήλωσης .

               Η πρόεδρος του ¨ Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης Ιωλκός ¨ , συνδιοργανώτρια με τον Δήμο Βόλου , κυρία Αδαμαντία Μουτσινά καλοσόρισε την Λ.Ν. καθώς και όλο το ακροατήριο .

              Ακολούθησε η ομιλία της Διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ Αρετής Τζανετοπούλου με θέμα ¨ Η ποίηση στη ζωή μας , μέσα από την ποίηση της Λίνας Νικολακοπούλου ¨ .

             Κατόπιν η ¨ Ορχήστρα νεανικών χρωμάτων ¨ του Μουσικού Σχολείου με μαέστρο τον Κώστα Γράβο έπαιξε μουσικές από έργα της Λ.Ν. . Ο καθηγητής μουσικής Βασίλης Αγροκώστας έπαιξε και τραγούδησε με τη λύρα του τρία τραγούδια με στίχους Λ.Ν.

            Το πιο όμορφο κομμάτι της βραδιάς ήταν το ντουέτο που έκαναν ο Ζαφείρης Κουκουσέλης – Πιάνο και η Χριστίνα Κουλάκου 

Τραγούδι . Παρουσίασαν 12 τραγούδια της Λ.Ν. σε μια άψογη εκτέλεση .

            Ακολούθησε το μουσικό ντουέτο ¨Άνεμος¨, από Αθήνα, με τους Κώστα Χατζόπουλο , κιθάρα και Κατερίνα Νητσοπούλου τραγούδι να ερμηνεύουν μελωδίες της Λ.Ν. και άλλων συνθετών .

           Στο τέλος της εκδήλωσης ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου κατασυγκινημένη κ Λ.Ν. η οποία αφού μας χαιρέτισε στη συνέχεια έκανε απαγγελίες από πρόσφατα ποιήματά της . Ένα αναμνηστικό δώρο , αντίγραφο της ¨Αργούς ¨, που της απονεμήθηκε την κατασυγκίνησε . 

          Ήταν μια ξεχωριστή και ανεπανάληπτη βραδιά . Μια μουσική παραγωγή , που προστίθεται στις πρόσφατες πολιτιστικές παρουσίες που παρουσιάζει η δραστήρια πρόεδρος κ Αδαμαντία Μουτσινά μέσω του ¨ Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης Ιωλκός ¨. Τα θερμά μου συγχαρητήρια .

          Βασίλειος Παλαμηδάς – 22/3/2015      .

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: