Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κυριακή ορόσημο


Η Νίκη Βόλου στη super league μετά 48 χρόνια εξορίας

     Με πηχυαίους τίτλους στα πρωτοσέλιδά τους , οι εφημερίδες του Βόλου ¨Θεσσαλία¨ και ¨Ταχυδρόμος¨ , χαιρετίζουν στα φύλλα της Δευτέρας 2 Ιουνίου 2014 την επάνοδο της Νίκης στην Α΄Εθνική Κατηγορία .

     Η ¨Θεσσαλία¨ γράφει : ¨ Στα σαλόνια η ¨αρχόντισσα¨ .

     Ο ¨Ταχυδρόμος¨ γράφει : ¨ Έγραψε ιστορία ¨ .

     Ο Βασίλης Κρίσιλας γράφει στη ¨ Θεσσαλία ¨: ¨ Η ατμόσφαιρα στο ¨ Πανθεσσαλικό¨ δεν είχε προηγούμενο . Περίπου 15000 θεατές έδωσαν δυναμικό ¨παρών¨ στις εξέδρες δημιουργώντας μια φανταστική ατμόσφαιρα . Ιδίως , όταν μπήκαν οι δύο ομάδες Νίκη Βόλου και Ηρακλής Θεσσαλονίκης στον αγωνιστικό χώρο γέμισαν οι κερκίδες από χαρτάκια και καπνογόνα δίνοντας εορταστικό τόνοστην αναμέτρηση .

    Ούτε η δυνατή βροχή , που άρχισε να πέφτει από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου , πτόησε τους οπαδούς , οι οποίοι έμειναν μέχρι το τέλος για να απολαύσουν αυτή την ιστορική στιγμή . Ειδικής μνείας αξίζουν οι οργανωμένοι που δεν σταμάτησαν στιγμή να χορεύουν ημίγυμνοι κάτω από τη βροχή παραληρώντας για την αγαπημένη τους ομάδα .

    Διάταξη 4-2-3-1 επέλεξε ο Αλέκος Βοσνιάδης . Την εστία υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ζουλιώτη , Ρεπετσά , Γκότοβο και Σοϊλέδη .  Αμυντικοί χαφ ήταν οι Μπιτσάκος και Πινιέϊρο , από τα άκρα επιχειρούσαν οι Μανουσάκης και Ισαάκ ( δεξιά και αριστερά αντίστοιχα ) με τον Ανιέτε να συνεπικουρεί τον Τζιώρα στην επίθεση.

    Η εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 15000 οπαδοί της Νίκης , έδωσε τεράστια ώθηση στους παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη , οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις ... 39 δευτερόλεπτα για να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία . Ο Μανουσάκης πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα προς τον Τζιώρα , που μπήκε ¨σφήνα¨ ανάμεσα σε Παπαστεργιανό και Κοντέων και βρέθηκε απέναντι από τον Χουάντερσον . Ο ικανός φορ με πλασέ πέρασε την μπάλλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα ανοίγοντας το σκορ μέσα σε εξάλλους πανηγυρισμούς .

    Ακολούθησαν άλλα τρία τέρματα με σκόρερ τον Ισπανό Αντώνιο Ανιέτε , για τα τελειώσει το ματς με 4-0 .

    Αυτό ήταν . Η Νίκη Βόλου στέφεται πρωταθλήτρια Β΄Εθν.Κατηγορίας και ανέρχεται επάξια στη super leagua .

    Στον ¨ Ταχυδρόμο ¨ ο Ηλίας Καράτσαλος γράφει : ¨ Στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού Ποδοσφαίρου βρίσκεται από χθες το βράδυ η Νίκη Βόλου . Σε μια αναμέτρηση-γιορτή νίκησε με άνεση τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ 4-0 και απογείωσε στους ουρανούς τους χιλιάδες φίλους της που δεν σταμάτησαν – παρά την κατά διαστήματα βροχόπτωση – ούτε λεπτό να τραγουδούν .

        Με το σφύριγμα της λήξης αρχικά οι δρόμοι της Νέας Ιωνίας και στη συνέχεια οι κεντρικοί του Βόλου κατακλύστηκαν από εκστασιασμένους φίλους της Νίκης .

        Τα γλέντια για ένα όνειρο που βγήκε αληθινό μετά από 48 χρόνια κράτησαν μέχρι το ξημέρωμα ¨ .

        Β.Π. Βόλος , 2/6/2014  .

           

Δεν υπάρχουν σχόλια: