Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Περί Κοινής Λογικής


               Αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση για τον σημερινό άνθρωπο να λειτουργεί και να σκέπτεται απλά και πρακτικά σύμφωνα πάντα με την Κοινή Λογική . Με τον τρόπο αυτό κερδίζει χρόνο στις συναλλαγές του και γίνεται πιο κατανοητός με τους συνομιλητές του .

               Άγγλος δημοσιογράφος έγραψε στους ¨ Τάϊμς ¨ του Λονδίνου άρθρο για την Κοινή Λογική . Έχουν ενδιαφέρον οι απόψεις του :

              ¨Σήμερα πενθούμε τον θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης

της Κοινής Λογικής , η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια ... Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της , αφού το μητρώο γέννησής της έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις . Θα την θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα , όπως αυτά :

  • -         Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι .
  • -         Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη , και ...
  • -         Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο .
                   Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές , συνετές οικονομικές πολιτικές , όπως : Μην ξοδεύετε περισσότερα από αυτά που κερδίζετε , και με αξιόπιστες στρατηγικές όπως : Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικοι και όχι τα παιδιά . Η ¨υγεία¨ της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία όταν τέθηκαν σε ισχύ καλοπροαίρετοι , αλλά αυταρχικοί κανονισμοί . Όπως δάσκαλοι που απολύθηκαν επειδή επέπληξαν έναν απείθαρχο μαθητή .
                   Η ¨υγεία¨της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο , όταν τα σχολεία υποχρεώθηκαν να παίρνουν την γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή να δώσουν μια ασπιρίνη σε ένα μαθητή , αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση .
                   Πριν τον θάνατο της Κοινής Λογικής , είχε προηγηθεί ο θάνατος των γονιών της . Της Αλήθειας και της Εμπιστοσύνης , της συζύγου της Σύνεσης και των παιδιών της Ευθύνης και Λογικής .
                   Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της :
  • -         Ξέρω τα δικαιώματά μου .
  • -         Το θέλω τώρα .
  • -         Κάποιος άλλος φταίει .
  • -         Είμαι θύμα . 
                   Στην κηδεία της δεν παρευρέθησαν πολλοί καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε ¨ .
     
                   Β.Π. – Μάης 2014 .
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: