Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Από τα σπλάχνα της προσφυγιάς ...


               Πριν από ενενήντα χρόνια οι Μικρασιάτες πρόσφυγες ιδρύουν τη Νίκη Βόλου . Άνθρωποι που έχασαν τον κόσμο τους , τις ζωές τους , τους ανθρώπους τους σε μια στιγμή , στοιβάχτηκαν στα μέρη αυτά γύρω από εκεί που τώρα δεσπόζει η Ευαγγελίστρια . Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς , πόσο μάλλον να καταλάβει τις συνθήκες στις οποίες εκείνοι οι άνθρωποι έζησαν και ρίζωσαν στη Νέα Ιωνία Βόλου . Φτώχεια , αγώνας για την επιβίωση και δυστυχώς περιφρόνηση από τους ντόπιους . Και σε κάθε αναποδιά της νέας πατρίδας τους αυτοί πάντα να πληρώνουν δυσανάλογο τίμημα . Κατοχή , εμφύλιος , μετανάστευση , ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης η ανεργία σπάει ρεκόρ στη Νέα Ιωνία .

               Η Νίκη δεν φτιάχτηκε για να γίνει πρωταθλήτρια . Φτιάχτηκε για να δίνει διέξοδο στην σκληρή καθημερινότητα , να δίνει ελπίδα στα όνειρα . Οι φίλοι της , το γνωρίζουν αυτό καλά . Για τούτο η ομάδα αυτή που έφτασε μέχρι τα τάρταρα τόσες φορές , έμεινε όρθια στις καρδιές μας . Γι αυτό υπήρχαν άνθρωποι , που ακολουθούσαν και στο πιο μικρό χωριό , σε κάθε δύσκολη στιγμή . Γι αυτό που κανείς δεν αποφάσισε ποτέ να της αλλάξει όνομα , έδρα , πόλη . Γι αυτό τόσοι πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα χάρηκαν μαζί της .

              Έτυχε αυτή τη σπουδαία χρονιά να βρίσκομαι στη Διοίκηση της ομάδας μας . Δεν μπορώ να περιγράψω τα αισθήματα της προηγούμενης Κυριακής 1-6-2014 . Η Νίκη Βόλου στη super league .

              To μόνο που σκέφτηκα ήταν ότι ο παππούς μου Λευτέρης Κατσαλής , εκεί πάνω που είναι , θα φορά τα γάντια του τερματοφύλακα της Νίκης , που φορούσε τότε και θα χαμογελά .

              Λ.Κατσαλής – Βόλος 12-6-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: