Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη


               Ήταν σαν σενάριο ταινίας . Εκεί που όλα έδειχναν χαμένα και η ευκαιρία για πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου , ένα πέναλτι από το πουθενά , με αρκετή δόση τύχης και με τον διαιτητή να είναι ευγενικά κείμενος απέναντί μας , αφού το σφύριξε , μας έστειλε στα ουράνια . Ο Γιώργος Σαμαράς με ολύμπια ψυχραιμία έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα και για πρώτη φορά η Εθνική μας ομάδα συνεχίζει στον επόμενο γύρο και ενός Μουντιάλ . Aυτό που έκανε πριν δυο χρόνια η Ελλάδα σε ένα ματς μπαράζ με τη Ρωσία το επανέλαβε και τώρα . Αυτή τη φορά απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού η ελληνική ομάδα κατάφερε όχι μόνο να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση , αλλά να κάνει και το κορυφαίο παιχνίδι της , ύστερα από το 2004 .

                Και όμως όλα θα μπορούσαν να έχουν στραβώσει . Η Ελληνική ομάδα κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της και όχι χωρίς να το αξίζει , αφού και ευκαιρίες έκανε και την μπάλα κυκλοφορούσε. Το γκολ που πέτυχε ο Σάμαρης λίγη ώρα αργότερα από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο κάνοντας ντεπούντο στο Μούντιαλ , αντικαθιστώντας τον άτυχο Παναγιώτη Κονέ , μας άφησε να ελπίζουμε . Η Ελλάδα είχε ήδη ένα σουτ στο δοκάρι με το δεξί πόδι του Χολέμπας και παρότι είχε χάσει τη δεύτερη αλλαγή , όταν ο Ορέστης Καρνέζης αποχώρησε και στη θέση του μπήκε εσπευσμένα ο Παναγιώτης Γλυκός , η εικόνα του οποίου ήταν τέτοια που σου άφηνε περιθώρια για όνειρα .

             To δεύτερο από τα δοκάρια της βραδιάς ήρθε όταν ο Καραγκούνης με ένα σουτ- φωτοβολίδα τράνταξε  το οριζόντιο . Ο Μπονί ισοφάρισε για την Ακτή την ώρα που η ελληνική ομάδα αμυνόταν με νύχια και με δόντια και η αίσθηση ήταν πως αυτή τη φορά η τύχη γύρισε στην Ελλάδα την πλάτη της . Ο Χριστοδουλόπουλος με ωραία ενέργεια πλησίασε το γκολ , το ίδιο και ο Σαλπιγγίδης με ωραίο σουτ , ενώ ο Τοροσίδης με φαρμακερή σέντρα-σουτ παραλίγο να πετύχει το  ¨χρυσό¨ γκολ , όμως η μπάλα πήγε βασανιστικά στην έξω πλευρά του δοκαριού . Στο 86΄ ο άνθρωπος που τόσες και τόσες φορές μας έβγαλε από τη δύσκολη θέση , ο Σαλπιγγίδης από πολύ κοντά πλάσσαρε έξω ! Έμοιαζε σαν να είχαν κριθεί όλα , αλλά ποτέ μην πεις ποτέ με αυτή την ομάδα ! Η εικόνα μας ήταν έπειτα τέτοια που μέχρι το τέλος , με καθαρό μυαλό , δικαίωσε τον Σάντος , που χειρίστηκε άψογα το ματς και των παικτών του .

              Αυτό θέλαμε να δούμε από την πρώτη μέρα . Μια ομάδα με μαχητές που να παλεύει και να διεκδικεί . Έγραφα χθες πως για εμάς ήταν ευκαιρία η πρόκριση , αλλά όχι και υποχρέωση όπως ήταν για την Ακτή . Και τελικά για εμάς ήρθε η τεράστια δικαίωση και μάλιστα με μια απόδοση που σου επιτρέπει να ονειρεύεσαι . Τώρα την Κυριακή ( 29-6-2014) μας περιμένει η Κόστα Ρίκα .

             Όπως έλεγε και ο μεγάλος Νίκος Γκάλης , ¨ αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη μέχρι την επόμενη ¨. Πριν ωστόσο αρχίσουμε τις θριαμβολογίες και το ¨ με ποιον παίζουμε μετά ¨ , ας απολαύσουμε τη στιγμή . Τα άλλα μπορούν να περιμένουν .
             Χρ. Σωτηρακόπουλος-SportDay-25/6/2014 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: