Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

                       Ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του
        
          Τα χρόνια φεύγουν και χάνονται , τόσο γρήγορα , για να γίνουν ένα ψυχρό παρελθόν, ένα απρόσκλητο χθες ,  συνοδοί της καθημερινότητάς μας .
         Στα χρόνια , που πέρασαν , πρόσωπα και γεγονότα μας άφησαν βαθιά χαραγμένες και ανεξίτηλες μνήμες .
        Το περιστατικό  θανάτου του γιατρού Στάθη Τσαταλού , πριν από πέντε χρόνια , δεν ξεχνιέται εύκολα .
        Το απόγευμα της Τετάρτης 5-7-2011 , ο φίλος και συμμαθητής γιατρός Στάθης Τσαταλός , κάνοντας το μπάνιο του στη θαλάσσια περιοχή της Αγριάς , εκεί κοντά στο σπίτι του, συνέχισε το ¨ταξίδι¨ του στη γειτονιά των αγγέλων .
        Αγαπούσε τη θάλασσα και δεν τη ¨ χόρταινε ¨ ο φίλος Στάθης . Το κάθε μπάνιο του κρατούσε , όπως μας έλεγε , πάνω από 3 ώρες και ίσως η κούραση να αποτέλεσε την αιτία του θανάτου του .
        Γιατρός άριστα καταρτισμένος υπηρέτησε την Ιατρική , επί 35 χρόνια , στο ΙΚΑ Αγριάς , όπου και αποτελούσε το στήριγμα και την ελπίδα του κάθε ταλαιπωρημένου και φτωχού ανθρώπου. Το είχε καύχημα και πάντα μας το έλεγε : ¨ Κατά τη διάρκεια της Ιατρικής μου σταδιοδρομίας , ουδέποτε έκανα λάθος διάγνωση ¨ .   
       Ο καλός γιατρός μπορεί να έφυγε νωρίς , εμείς όμως , οι φίλοι του δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ . Γι’αυτό κάνουμε θερμή παράκληση στους Δημοτικούς άρχοντες της Αγριάς , όπως ενεργήσουν σε προσεχή ονοματολογία οδών του Δήμου Βόλου να συμπεριληφθεί και το όνομα του γιατρού στην περιοχή της Αγριάς ως ¨ Οδός ιατρού Στάθη Τσαταλού ¨ .
      Θα αποτελέσει έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου , που εργάστηκε για το καλό και την ανάπτυξη της Αγριάς . 
     Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος  27/11/2016
   

       

Δεν υπάρχουν σχόλια: