Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Η πείνα και η ανάγκη είναι κακοί σύμβουλοι


               Τελικά το μεταναστευτικό ανεδείχθη ως μέγα πρόβλημα για τη χώρα μας.

Περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη , η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες . Βέβαια αυτή η ακατάσχετη εισροή Ασιατών και Αφρικανών , ξανάφερε στην επιφάνεια το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής . Εντυπωσιάζει η πατροπαράδοτη φιλοξενία των Ελλήνων , η αλληλεγγύη , η αυτοθυσία , το περίσσευμα της καρδιάς , η ανθρωπιά . Ανέδειξε , όμως , συνάμα και την αναλγησία , την απονιά και την σκληράδα ¨ πεπολιτισμένων ¨ Ευρωπαίων . Αυτών που κωφεύουν , στις οιμωγές και ικεσίες ανθρώπων , που αλλόφρονες εγκαταλείπουν τις εστίες τους . Αυτών των θυμάτων , από βόμβες ποικίλου χρώματος ή από το μαχαίρι δαιμονισμένων μουσουλμάνων .

               Το θέμα των εγκλωβισμένων μεταναστών , δημιουργεί ανησυχίες , για το εγγύς αλλά και απώτερο μέλλον της πατρίδας μας . Δεν θέλω να χαραχτηριστώ ρατσιστής ή ξενοφοβικός . Μακριά από μένα ο χαραχτηρισμός αυτός . Όμως δεν κρύβονται οι ανησυχίες , για τις δυσμενείς ενδεχόμενες επιπτώσεις . Αυτό το πνεύμα του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης , προς τους δυστυχείς , μοιραίο είναι , πως κάποια στιγμή θα ελαττωθεί , αν δεν στερέψει . Όσο και να συνεχιστεί ,

δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον Κρατικό παρεμβατισμό , που σήμερα απουσιάζει. Λίγες οι δυνάμεις του λαού . Μικρές οι αντοχές του . Φτωχά τα ¨έχει¨ του . Ήδη τα πλησιέστερα στα Hop Spot Νοσοκομεία μας , γέμισαν από μετανάστες , ενώ δύσκολα τώρα εξυπηρετούν τον γηγενή πληθυσμό .

               Η Ελλάδα έγινε και άλλοτε χώρα υποδοχής μεταναστών . Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας , οι Πόντιοι , οι Αρμένιοι , οι Αλβανοί , τ’αδέλφια μας που άφησαν τον ερυθρό παράδεισο της Σταλινικής θηριωδίας και ξαναγύρισαν με τραυματικές εμπειρίες στην πατρώα γη . Οι περισσότεροι είχαν ελληνική συνείδηση και ήσαν ομόθρησκοι . Χριστιανοί . Ήλθαν και σιγά , σιγά αφομοιώθηκαν . Γίναμε ένα μαζί τους .

              Ας μη βαυκαλιζόμαστε , όμως , πως θα γίνει το ίδιο με το Ισλάμ . Μας χωρίζουν ιδεολογίες , πολιτισμοί , θρησκείες , πολιτικές , κουλτούρες , φιλοσοφίες . Επίσης οι μεγάλες εισροές μεταναστών και η παραμονή τους εδώ , θα επηρεάσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα . Θα αντέξει ο κοινωνικός μας ιστός , στις μεγάλες αυτές μεταβολές ή θα προκαλέσουν αντιδράσεις των πολιτών ;

              Όλοι αυτοί οι άνθρωποι , που αναγκαστικά θα κατακρατούνται σε κλειστά ή ανοικτά Hot Spot κάποτε θα δυσανασχετήσουν . Πιθανές είναι οι απεργίεςπείνας,οι συγκρούσεις μεταξύ τους , η ανυπακοή σε συστάσεις του Κράτους , ήδη πολλοί κάνουν το δικό τους , η αύξηση εγκληματικότητας και άλλα πολλά . Θα απαιτούν , σχολεία , τζαμιά , νοσηλεία κ.ά. που μπορούν να μας οδηγήσουν σε δυσάρεστες εκπλήξεις . Ήδη αποκλείουν τρένα και εθνικές οδούς με επιπτώσεις στην οικονομία μας . Και βέβαια δεν θα στραφούν κατά των Αυστριακών , Ούγγρων ή Σκοπιανών , αλλά εναντίον μας . Και ύστερα η Ελλάδα μας είναι μια χώρα φτωχή  . Με κρίση τρομερή . Με δυνατότητες περιορισμένες . Θα μπορέσει να διαχειρισθεί τη στέγαση , τη διατροφή , τα νοσήλια , την εκπαίδευση πάνω από εκατό χιλιάδες μεταναστών ;

              Αλήθεια ποιος φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια , πως θα βρισκόμασταν μπροστά σε τέτοια αδιέξοδα . Ποιος περίμενε το CHARLIE , το BATACLAN , τις πρόσφατες οδομαχίες στις Βρυξέλες με αστυνομικούς και μετανάστες ; Κανείς μας δεν μπορεί ν’αποκρύψει τους φόβους του για μελλοντικές απρόβλεπτες , αλλά και δυσάρεστες εξελίξεις .

              Ας ευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει τους ¨ φίλους ¨ μας Ευρωπαίους να βρουν κάποια λύση , γιατί μόνοι μας ετούτον τον Γολγοθά δεν μπορούμε να τον ανεβούμε.

 
             Κ.Π. – Λάρισα 5/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: