Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Τα έδωσαν όλα


               Σε μια παράσταση , δυστυχώς , τη δόξα κλέβουν οι ηθοποιοί . Οι σκηνοθέτες , οι σεναριογράφοι , που είναι οι πυλώνες του έργου μένουν πίσω απ’τις κουίντες στην ... ένδοξη αφάνειά τους . 

               Στις σημερινές κοινωνίες πίσω από τον κάθε επιτυχημένο γιατρό , μηχανικό , δικηγόρο και γενικά από κάθε επιστήμονα κρύβεται μια μάνα , ένας πατέρας , ένας κηδεμόνας , που τον στήριξε , που του συμπαραστάθηκε από τα νεανικά του χρόνια μέχρι την έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας .

               Τα έδωσαν όλα , θυσιάστηκαν για τα παιδιά τους , πούλησαν περιουσίες ολόκληρες , ξενύχτησαν νύχτες αμέτρητες , δίπλα στα ¨ βλαστάρια τους , για να ξεπεράσουν τα όποια εμπόδια και δυσκολίες της καθημερινότητας .

               Μπορεί , σήμερα , ο γιος και η κόρη να είναι οι πρωταγωνιστές του έργου , το οποίο υπηρετούν , άλλοι , όμως , υπήρξαν οι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι για το ανέβασμα του έργου . Χωρίς αυτούς ουδέν . Αθέατοι συντελεστές μιας ¨παράστασης¨ , που έβαλαν ¨πλάτη¨ , με όλες τις δυνάμεις τους , χωρίς να ζητήσουν καμία ανταμοιβή και κανένα αντάλλαγμα . Τους είναι αρκετό που βλέπουν τα παιδιά τους να προοδεύουν στον επαγγελματικό στίβο και να χαίρουν μιας κοινωνικής εκτίμησης .

               Στο τέλος εκείνο που μένει για τον πατέρα και τη μάνα είναι μια γνήσια χαρά , μια ηθική ικανοποίηση , ότι ο αγώνας που έκαναν δεν πήγε χαμένος , βλέποντας τα παιδιά τους , να εργάζονται και να ζουν ευτυχισμένα με τις οικογένειες τους .

 

               Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος 12/4/2016      

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: