Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ήταν η μόνιμη επωδός ...


               Ήταν το έτος 1985 . Το ΠΑΣΟΚ συνέχιζε μια δεύτερη θητεία στην εξουσία .

               Ο εκ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού και υπουργός των Εξωτερικών Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης λέει εμπιστευτικά στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης :

  • -                   Πρόεδρε , αν συνεχίσουμε έτσι , με διορισμούς και αυξήσεις μισθών και συντάξεων , το ασφαλιστικό θα καταρρεύσει έως το 2006 .
  • -                   Και τι μας νοιάζει ρε Γιάννη . Εμείς δεν θα ζούμε το 2006 .
    Ήταν η απάντηση του αρχηγού . Αυτό είναι το δόγμα της απόλυτης καταστροφής που το ακολούθησαν έκτοτε όλοι οι Κρατιστές : ( δεξιοί , σοσιαλιστές και τώρα αριστεροί ) .
                    ¨ Carthago delenda est ¨ .  ¨ Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί . Ήταν η μόνιμη επωδός των αγορεύσεων του Κάτωνος του πρεσβύτερου ( 234 – 149 π.χ. ). Σε κάθε συνεδρίαση , είτε μιλούσε για κάποιο σοβαρό νομοσχέδιο , είτε για τα υδραγωγεία της Ρώμης , προέτρεπε τη Σύγκλητο για την καταστροφή της μεγάλης αντιπάλου , της Καρχηδόνας .
                      Η επιμονή του ανταμείφθηκε . Η Ρώμη πείστηκε . Ξεκίνησε τον 3ο Καρχηδονιακό πόλεμο , νίκησε και έγινε απόλυτη κυρίαρχος της Μεσογείου .
                      Η δική μας η ¨ Καρχηδόνα ¨ είναι ο Κρατισμός . Οι δικοί μας Αννίβες είναι οι Κρατιστές όλων των κομμάτων , όποια προβιά και αν φορούν : του αριστερού , του δεξιού , του οικολόγου . Ή θα τους εξαλείψουμε ή θα μας εξαλείψουν .
     
                      Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος 2/4/2016  

Δεν υπάρχουν σχόλια: