Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Έτσι αποφάσισε η ιστορία ...


               Την είδηση μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων . ¨ Δεν μετακινείται το Μαυσωλείον του Λένιν . Παραμένει στη ¨Κόκκινη Πλατεία¨. Ανώτερος αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε σχετικώς . ¨Αναγνωρίζουμε ότι είναι άσχημο να υπάρχει ένας χώρος ταφής στο κέντρο της Μόσχας από το 1924 . Αλά τι να κάνουμε . Έτσι αποφάσισε η ιστορία . Δεν πρέπει να τη διαγράψουμε και ούτε σκέψη δεν υπάρχει τώρα να τεθεί το θέμα σε συζήτηση , αφού στη χώρα υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα ¨ .

               Γιατί μεταφέρω όλα τα παραπάνω . Θα μαντέψατε ασφαλώς , αγαπητοί μου αναγνώστες . Γιατί στην Ελλάδα μας , τη χώρα ¨της φαιδράς πορτοκαλέας ¨ , συμβαίνουν εντελώς αντίθετα πράγματα . Όπως όλοι γνωρίζουμε ο θεσμός της βασιλείας ίσχυσε στη χώρα μας πάνω από εκατό χρόνια . Φυσικό είναι το πέρασμά του να άφησε ανάκτορα , μέγαρα , μνημεία , ανδριάντες , ονοματοδοσίες λεωφόρων , πλατειών , πάρκων κ.λ.π. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα ¨κομμάτι¨ της ιστορίας μας , ένα μέρος του εαυτού μας .

                Εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά ; Αντί να διατηρούμε σε μουσειακό επίπεδο και να τα αξιοποιούμε τουριστικά , έχουμε εξαπολύσει ένα διαρκή πόλεμο σε ό,τι θυμίζει ¨στέμμα και βασιλιά ¨ . Σε ό,τι θυμίζει ¨ Βασιλική Δυναστεία ¨.

                Πρέπει το ταχύτερο να συνέλθουμε . Να πούμε ένα μεγάλο όχι σε πολιτικές ¨αγκυλώσεις¨ , σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες . Να αγκαλιάσουμε τα ιστορικά απομεινάρια και να τα προστατεύσουμε . Όπως κάνουν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί , όλες οι αναπτυγμένες χώρες .

 

               Β.Π. – Βόλος 22-9-2013 .  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: