Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Νάσος Κεπενεκίδης


              Ένας – ένας οι τροβαδούροι του μεταπολεμικού Βόλου ¨φεύγουν¨ για το τελευταίο και ανεπίστροφο ¨ταξίδι¨ τους .

              Έτσι την περασμένη Τετάρτη 6-3-2013 αποχαιρετήσαμε τον μεγάλο δάσκαλο της πενιάς , στην κιθάρα και στο μπουζούκι Νάσο Κεπενεκίδη (1931-2013) .

              Έφυγε ήρεμος , σαν ¨΄ετοιμος από καιρό¨ ο Νάσος . Μας άφησε όλους , συγγενείς και φίλους ένα όμορφο απόγευμα και πέταξε στη ¨γειτονιά των αγγέλων¨για να συναντήσει τους αγαπημένους παλιούς ρεμπέτες και φίλους από το Βόλο . Τον Αχιλλέα Μαντζίρη , τους αδελφούς Νίκο και Κάρολο Μιλάνο και τους στενούς συνεργάτες από το ¨Βολιώτικο τρίο¨, Γιάννη Τενόπουλο και Τάσο Βούλγαρη .

               Μικρασιάτης την καταγωγήν ο Νάσος , από μικρός είχε κλήση και έφεση για μουσική . Το ταλέντο του φάνηκε από τα χρόνια του Δημοτικού , όταν του έκανε τα πρώτα μουσικά – πρακτικά μαθήματα ο αδελφός του Νίκος . Επειροτέχνης της κιθάρας , χωρίς ωδεία και σχολές , αναδείχθηκε ασυναγώνιστος στην τέχνη του . Οι συνάδελφοί του τον παραδέχονταν και παραμέριζαν να περάσει ο πρώτος δάσκαλος της πενιάς .

               Στις δεκαετίες του 60 , 70 , 80 το μελωδικό ¨Βολιώτικο Τρίο¨ μας διασκέδαζε με τα τραγούδια και τις κιθάρες του στα καλά μαγαζιά και στις ταβέρνες του Βόλου .

               Συχνά έβγαιναν σε εκπομπές του Ραδιοσταθμού Βόλου , καθώς επίσης σε γιορτές και πολιτιστικές εκδηλώσεις . Εκεί ο Νάσος ήταν ο αρχηγός και πάντοτε εντυπωσίαζε με την σεμνότητα και εθελοντική προσφορά του .

               Αλησμόνητε φίλε Νάσο . Έφυγες νωρίς και θα μας λείψεις . Θα σε θυμούνται η γυναίκα σου, η κόρη και τα εγγόνια σου. Και εμείς οι φίλοι που τόσο σε αγαπήσαμε θα σε έχουμε πάντα μέσα στις καρδιές μας .

 

               Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 7-3-2013 .

             

1 σχόλιο:

Nicholas Peppas είπε...

Μια και ξερετε τον Νασο Κεπενεκιδη, μηπως γνωρισατε τον περιφημο Θεμη Ζηση΄Ψαχνω να βρω που ειναι τωρα,.

Ευχαριστω

Ν Πεππας