Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Το άλσος της Νέας Ιωνίας-Μαγνησίας


Ο αείμνηστος Ανδρέας Βαλαχής ήταν ένας επιτυχημένος δήμαρχος στη Νέα Ιωνία-Μαγνησίας (1978-1990) . Υπηρέτησε τον τόπο του για μια συνεχή 12ετία και στο πέρασμά του άφησε τις καλύτερες μνήμες σε όλους τους τομείς της δημαρχιακής δραστηριότητας .

                       Ένα από τα μαγαλύτερα της υπό τον Ανδρέαν Βαλαχήν Δημοτικής Αρχής , μια μεγίστη προσφορά στην πόλη μας , ήταν η δημιουργία του άλσους που επάξια φέρει το όνομά του .

                       Το πρώην αεροδρόμιο – ελικοδρόμιο παραπλεύρως του στρατοπέδου της Νέας Ιωνίας ήταν ένας χώρος άγονος , αφιλόξενος και εγκαταλειμμένος . Ζητούσε από μόνος του άμεση προστασία και αξιοποίηση . Και βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος . ΄Ενας οραματιστής και άξιος δήμαρχος που πραγματοποίησε τη μεγάλη τομή . Το ελικοδρόμιο στην πόλη , στους κατοίκους της . Να γίνει άλσος με γκαζόν , με πράσινο , σε δένδρα και λουλούδια να το χαίρεται ο κόσμος και να το καμαρώνει η πόλη .

                       Μέσα σε λίγα χρόνια αποπερατώθηκε το έργο . Ένας πνεύμονας πράσινου , μια ανάσα οξυγόνου , μια όαση δροσιάς , λίγα μέτρα έξω από την πόλη . Στο κέντρο του άλσους το αναψυκτήριο και η τεχνητή λίμνη . Είναι καθημερινό χάρμα οφθαλμών το θέαμα της λιμνούλας με τις πάπιες , τις χήνες και τα αμέτρητα γλαρόπουλα να πλατσουρίζουν στα νερά της .

                      Για τις μικρές ηλικίες και για τους ηλικιωμένους , όταν ο καιρός το επιτρέπει , το καταπράσινο άλσος της Νέας Ιωνίας προσφέρεται για μια επίσκεψη μέσα στους άνετους και πανέμορφους χώρους του . Εκεί τα παιδιά θα παίξουν ξέγνοιαστα τα παιχνίδια τους . Εκεί οι μεγάλοι θα χαλαρώσουν και θα χαρούν έναν όμορφο περίπατο .

                     Το άλσος της Νέας Ιωνίας-Μαγνησίας , ένα ¨κόσμημα¨ της πόλης , στέλνει το δικό του μήνυμα : ¨ Πολλά μπορεί να επιτύχουν οι παράγοντες του κάθε δημόσιου φορέα , όταν υπάρχει όραμα , βούληση , σωστός προγραμματισμός και το κυριότερο αγάπη για τον τόπο ¨ .

 

                     Β.Π. – Βόλος 5-3-2013 . 

                     
                                                                                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: