Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Ευχάριστες αναγνωστικές στιγμές


                    Πρόταση ελπίδας και προοπτικής , πως υπάρχει συνέχεια του πολιτιστικού ενδιαφέροντος στη περιοχή μας , μέσα από τη λογοτεχνική μαγεία του περιοδικού ¨ Βίγλα-Πλώρη ¨, που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα . Συγγραφικό επίτευγμα του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Γατζέας  ¨Ο Τίμιος Σταυρός ¨, με τη φροντίδα όπως πάντα του Κώστα Λιάπη , που το επιμελείται .

                    Ιστοριογραφία , λαογραφία , λογοτεχνία , αφιερώματα , πολιτισμική κίνηση , επίκαιρος κοινωνικός προβληματισμός και διαχρονικές πνευματικές τοποθετήσεις , είναι στοιχεία που χρωματίζουν τις σελίδες του νέου τεύχους .

                    Εντυπωσιακή η εξωτερική εμφάνιση με εμπροσθόφυλλο μια χαραχτηριστική φωτογραφία του Μιχάλη Πόρναλη από τις ομορφιές της Πηλιορείτικης           Αρχιτεκτονικής . Το γραφικό λιμανάκι καλύπτει το οπισθόφυλλο . Φωτογραφία του επιμελητούτης έκδοσης.

Στις 152 σελίδες του συναντάμε πλούσια ποικιλία θεμάτων και απόψεων , που ερεθίζουν τον αναγνώστη , ο οποίος διαπιστώνει πως κάθε σελίδα είναι μια ξεχωριστή πινελιά στον πολύχρωμο πίνακα του περιεχομένου , που επεκτείνεται όχι μόνο στο τοπικό ενδιαφέρον , αλλά και ευρύτερα .

                  Στις καλοκαιρινές στιγμές που περνάμε περιδιαβαίνουμε με ενδιαφέρον τις σελίδες του και δροσιζόμαστε από το βουνίσιο αεράκι του βουνού των κεντάυρων της Βίγλας , αλλά και από την θαλάσσια αύρα της γατζώτικής θάλασσας της Πλώρης , όπου οι πενήντα και πλέον συγγραφείς αυτού του τεύχους χρωματίζουν με τον δικό τους τρόπο τον πολύχρωμο πίνακα των περιεχομένων .

                  Σημειώνουμε τα ονόματα , σύμφωνα με την παρουσίαση των θεμάτων τους : Κ . Φτύκας , Κ . Βραχνιάς , Ιάσων Ευαγγέλου , Ελένη Συρίβελη , Κ . Λιάπης , Αντ. Δελώνης , Μάγια Μποντζώρλου , Γιάννης Μουγογιάννης , Θωμάς Παπαθωμαίδης , Θαν .Παπαθανασόπουλος , Νίκος Μπαζιάνας , Β . Αναγωστόπουλος , Κ . Καλαπανίδης , Γ. Χαλατσάς , Ηλίας Λεφούσης , Μανώλης Γκαγκάκης , Μιχ. Μπάστας , Κώστας Πατρίκος , Τάκης Παντελόπουλος , Θεόδωρος Περράκης και άλλοι .

                 Θαυμάζει κανείς το πείσμα και την δυναμική του εκδότη , που ξεπερνώντας τα εμπόδια , που εμφανίζονται , κατορθώνει να βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας .

                 Η ¨Βίγλα-Πλώρη¨ είναι μια από τις μεγάλες του αγάπες . Έχει κατακτήσει την εκτίμηση πολυαρίθμων αναγνωστών και φίλων που περιμένουν κάθε καλοκαίρι την πολύτιμη συντροφιά του .

 

                Τ. Παντελόπουλος-Βόλος 10/8/2014 .    

Δεν υπάρχουν σχόλια: