Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Βόλος , κερδισμένος του Αθήνα 2004


Με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων ¨ Αθήνα 2004 ¨ , ας θυμηθούμε τη συμμετοχή μας ως ¨ Βόλος – Ολυμπιακή πόλη ¨ .

              Ήταν μια ευτυχής συγκυρία , ένα θείο δώρο για την πόλη μας να προκριθεί μέσα στις τρεις ( Ηράκλειο , Πάτρα ) ως Ολυμπιακή πόλη .

               Εμπνευστής , πρωτοπόρος , μπροστάρης για την υλοποίηση της παραπάνω ιδέας ήταν ο αείμνηστος Βολιώτης Υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής . Έτρεξε , εργάστηκε , κοπίασε πολύ για να συνταχθεί ο φάκελος με τα πλεονεκτήματα που έχει ο Βόλος ( Φυσικές καλλονές , ιστορία , πολιτισμό , παράδοση κ.λ.π. ) να πάει και να εγκριθεί από τις αρμόδιες επιτροπές των υπουργείων . Οι κόποι και ο αγώνας δεν πήγαν χαμένοι . Ο Βόλος προκρίθηκε ¨ Ολυμπιακή Πόλη ¨ .

             ¨Ολυμπιακή Πόλη¨. Δυο λέξεις που σημαίνουν πολλά . Να έχει Στάδιο με Ολυμπιακές προδιαγραφές . Έπρεπε να γίνουν μεγάλα έργα και πρώτα το ¨ Πανθεσσαλικό Στάδιο ¨. Άρχισαν τα έργα , που κόστισαν πολλά εκατομμύρια δραχμές , για να γίνει ένα Στάδιο ¨κόσμημα¨ για την πόλη .

              Να γίνει ο περιφερειακός που εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του Σταδίου . Σχεδιάστηκε πολύ σωστά και ο Βόλος άρπαξε την ευκαιρία που να εξυπηρετεί ο Περιφερειακός  συγκοινωνιακές ανάγκες του μέλλοντος . Επετεύχθη μια συγκοινωνιακή αποσυμφόρηση για την πόλη , που συνδέεται με την Εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης με την είσοδο των αυτοκινήτων στον Περιφερειακό .Παρουσιάζει λειτουργική ομοιότητα με την ¨Αττική Οδό¨ της Αθήνας .

             Στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου έγιναν έργα . Αναβαθμίστηκε και έγινε αερολιμένας διεθνών προδιαγραφών με πτήσεις εξωτερικού. 

             Στην προκυμαία του Βόλου , έγιναν έργα καλλωπισμού και αναβάθμισης , που άλλαξαν το ¨πρόσωπο¨ της πόλης . Έγινε επέκταση μέχρι το Τελωνείο και το αποτέλεσμα ήταν να γίνει πιο όμορφη η ¨βιτρίνα¨ της πόλης . Ο δείκτης άφιξης τουριστών με κρουαζιερόπλοια συνεχώς αυξάνεται .

             Σκέπτομαι πολλές φορές πόσο μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής του ανθρώπου ένα τυχαίο γεγονός , κάτι το ξαφνικό και αναπάντεχο που δεν το περιμένει .

             Έτσι και η πόλη μας , ο Βόλος , άλλαξε προς το καλύτερο από τη μέρα που πήρε το χρίσμα της ¨ Ολυμπιακής Πόλης ¨΄.

              Β . Παλαμηδάς – Βόλος 18/8/2014 .

            

Δεν υπάρχουν σχόλια: