Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Ένωσαν τις δυνάμεις τους


                ¨ Τα τραγούδια του πατέρα μου ¨ είναι ο τίτλος μιας μουσικής παράστασης , που παρουσιάζουν τέσσερις νέοι ερμηνευτές κι απόγονοι τεσσάρων μεγάλων τραγουδιστών , σφράγισαν το ελληνικό τραγούδι .

                   Οι Χάρης Βαρθακούρης , Στέλιος Διονυσίου , Δημήτρης Κόκοτας και Γρηγόρης Μπιθικώτσης ένωσαν τις δυνάμεις τους ένα χρόνο πριν με στόχο να αναδείξουν με τον τρόπο τους τα τραγούδια που ερμήνευσαν τέσσερις μεγάλες φωνές : ο Γιάννης Πάριος , ο Στράτος Διονυσίου , ο Σταμάτης Κόκοτας , ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης .   

                  Το πρόγραμμα δεν βασίζεται μόνο στο ρεπερτόριο που κληρονόμησαν , αλλά είναι μία αναδρομή σε όλο το μεγαλείο της ελληνικής δισκογραφίας , με αναφορές σε μεγάλους συνθέτες και μεγάλους ερμηνευτές .

                  Τι να κάνουν τα νέα παιδιά . Χρόνια περιμένουν την μεγάλη ατομική καλλιτεχνική ανέλιξη . Αυτή δεν έρχεται με τίποτα . Οι λόγοι πολλοί . Οι καιροί άλλαξαν . Οικονομικές δυσχέρειες του κοινού , μεγάλος ανταγωνισμός στο τραγούδι και λίγες ευκαιρίες , αλλαγές στη νοοτροπία της αγοράς οδήγησαν σε αδιέξοδα και στον καλλιτεχνικό κόσμο .

                  Οι καλλιτέχνες που αναφερόμαστε στο σημερινό σημείωμα βρήκαν τη λύση . Ένωση δυνάμεων , κουράγιο καί όρεξη για δουλειά ,μόνον έτσι θα βγουν από τα αδιέξοδα .

                  Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησαν . Τα πάνε καλά . Το κοινό τους αποδέχθηκε .  

                  Όταν υπάρχουν άνθρωποι με λογικές προθέσεις ,με υπευθυνότητα και σεβασμό σ’αυτά που κάνουν , πρέπει να αναμένουν και τη σωστή ανταπόκριση της κοινωνίας .
                  Β.Π. –Βόλος 20/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: