Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Στην Ελλάδα που πένεται ...


                                                         Στην Ελλάδα που πένεται …
                               Οι Έλληνες εφοπλιστές διασύρουν και το εαυτό τους  και την Ελλάδα . Ενώ έχουν χρήμα για να αγοράσουν τον πλανήτη ολόκληρο , κομπάζουν για τα  ¨κομμάτια¨, που έχουν  στην κατοχή τους . Στην Ελλάδα που πένεται πετούν 6.000.000 ευρώ για …τουαλέττες    και     κλινοσκεπάσματα στα νοσοκομεία , και στήνουν μάλιστα και φιέστα με τον Πρωθυπουργό  ,  για να επιδείξουν την καλοσύνη τους …                   
                               Τίποτα δεν έχει απομείνει από την αρχοντιά και την        φιλοπατρία    των    κροίσων του παρελθόντος , που άδειαζαν τα σεντούκια τους για την Ελλάδα , χωρίς       να  το   λένε σε κανέναν εκτός από εκείνους που έπρεπε να το γνωρίζουν. Τώρα ακούμε μόνο κούφιες ρητορείες και βλέπουμε επιδείξεις πλούτου . Ο ελληνικός λαός , όμως , μπορεί  να   αντιμετωπίζει δυσκολίες , αλλά διαθέτει ακόμα κοινή λογική και αηδιάζει    με      τη στάση                εκείνων που θα έπρεπε να προκαλούν τον θαυμασμό και να δίνουν το καλό παράδειγμα .                   
                             Και είπεν ο Ιησούς Χριστός    ( Ματθαίου 6 , 3 )     :           ¨ Σου δε ποιούντος      ελεημοσύνην μη γνώτω η αριστερά σου , τι ποιεί η δεξιά σου ¨ .         
                            Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος – 24-1-2020                 .
        

Δεν υπάρχουν σχόλια: