Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Μεταλλινός Γεώργιος και Μικρούτσικος Θάνος


                                    Μετάλλινός Γεώργιος και Μικρούτσικος Θάνος               
      Ο αρθρογράφος της εφημερίδας ¨ Δημοκρατία ¨ κ Παναγιώτης Λιάκος στη μόνιμη στήλη του  ¨ Ημερολόγιο ¨ της 31-12-2019 σχολιάζει δύο πνευματικούς ανθρώπους , που¨έφυγαν¨ από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2019 :            
     ¨Το Σάββατο 28-12-2019 έγινε η εξόδιος ακολουθία του παπά Γιώργη Μετάλλινού  , ενός   από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του θείου λόγου , που έδωσαν ποτέ τα διεπιστευτήριά τους στη γήινη σφαίρα μας .                           
       Ο λαός πήγε στην εκκλησία να αποχαιρετήσει αυτόν τον υπέροχο ποιμένα . Οι πολιτικοί απέφυγαν το…συναπάντημα με τόσους χριστιανούς , για προφανείς λόγους .      ΄Αλλωστε , κάθε τόσο υπόσχονται να συμμαχήσουν με τον διάβολο ¨ για το καλό της Πατρίδας ¨ και οι σύμμαχοι του ξαποδώ δεν γουστάρουν εκκλησίες .                        
       Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Προκόπης Παυλόπουλος δεν πήγε στην εκκλησία όπου  τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πατρός , Γεωργίου Μεταλλινού , αλλά εμφανίστηκε στην πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου . Οι επιλογές μας χαρακτηρίζουν σ’αυτήν τη ζωή .                                     
       Η Υπουργική απόφαση να κηδευτεί δημοσία δαπάνη ο ευκατάστατος Θάνος Μικρούτσικος μόνο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί και υπονομευτική για την εικόνα που θα έχει για τον νεκρό ο λαός μιας χώρας που στενάζει από τη φτώχεια .           
       Αν θέλει το Κράτος να τιμήσει τον Θάνο Μικρούτσικο , να θεσμοθετήσει ένα         μουσικό βραβείο ή να δημιουργήσει έναν εκπαιδευτικό ή άλλον καλλιτεχνικό θεσμό με το όνομά του . Δεν είναι σωστό να φορολογούνται κι άλλο οι μη έχοντες , για να κηδευτεί ένας πλούσιος καλλιτέχνης .                                  
       Ο Θάνος Μικρούτσικος , άλλωστε , δεν εκφράζει το σύνολο του έθνους , κυρίως επειδή απέφυγε να κάνει το στοιχειώδες για την πατρίδα :          να υπηρετήσει     τη              στρατιωτική θητεία του . Υπάρχει μια σημαντική μερίδα των πολιτών που δεν μπορεί να ¨λησμονήσει¨ αυτήν τη στιγμή της ζωής του εκλιπόντος .                               
      Όντως υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι ένας άσημος σκοπός που ¨βαράει νούμερα¨ στα σύνορα με την Τουρκία αξίζει για τον ελληνισμό όσοι , χίλιοι Μικρούτσικοι μαζί . Κι αυτός ο άσημος φαντάρος , μόλις τελειώσει τη θητεία του , μπορεί να μη βρίσκει δουλειά επειδή κυβερνούν πολιτικοί που αποφασίζουν από την άνεση του πλούτου και της ισχύος τους , να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά των φτωχών .                       
     Στα δύσκολα φαίνονται ο πατριωτισμός ,  το ήθος , η αυταπάρνηση και ο ανθρωπισμός , όχι στα εύκολα .                
     Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος – 1-1-2020               .                      
                    



Δεν υπάρχουν σχόλια: