Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Μείναμε πλέον μόνοι μας

                                                            Μείναμε πλέον μόνοι μας       
                     Εμπεδώσαμε εμείς,   οι Έλληνες την πραγματικότητα ; Ότι ως χώρα , μείναμε πλέον μόνοι μας ! Δίχως συμμάχους , απέναντι στα τεραστίας ιστορικής ίσως σημασίας      εθνικά θέματα και απέναντι στις απειλές εναντίον της εδαφικής      μας κυριαρχίας, που       ,   προέρχονται   από ορκισμένους εχθρούς στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν αντιδράσαμε    απέναντι στο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε στο σημείο αυτό .    Γίναμε έτσι , αμαχητί , άξιοι της μοίρας μας και ανάξιοι της ιστορίας μας ως έθνος . Δεχόμαστε ταπεινωτικά τον αποκλεισμό μας  τα  από διεθνή φόρα , στα οποία γίνεται ο σχεδιασμός και προφανώς ο επανακαθορισμός των συνόρων μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας .                                      
                   Στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Συρία , θα αποφασίσει η Τουρκία και για τα εθνικά μας συμφέροντα , όπως αποφάσισε η Γερμανία και οι άλλοι εταίροι , τη ¨ληστεία¨ σε βάρος του λαού μας με την επιβολή των μνημονίων που μας πήγαν μισό αιώνα πίσω οικονομικά και αναπτυξιακά . Κανείς ωστόσο δεν θα λογοδοτήσει  που μείναμε δίχως συμμάχους , αποτέλεσμα μιας ανίκανης διαχρονικά διπλωματικής εξωτερικής πολιτικής .                       
                 Ούτε στην Ανατολή ( Ρωσία ) , ούτε στη Δύση ( ΗΠΑ ) μπορούμε πλέον  να ακουμπήσουμε , ενώ νιώσαμε και την ένοχη αδιαφορία των εταίρων μας στην Ευρώπη ,           κατά την δεκαετή κρίση και τον μαρασμό της χώρας μας . Μια περίοδος που έφερε την πτώχευση σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας , αφού συνετελέσθη η διάλυση των    περισσοτέρων νοικοκυριών    . Κάποτε θα πρέπει ως χώρα να δοκιμάσουμε πιο σκληρή πολιτική προσέγγισης απέναντι σε θεωρητικά δεδομένους ¨φίλους¨ και ίσως να αντιπαρατιθέμεθα πιο δυναμικά απέναντι σε όσους θίγουν κυριαρχικά και άλλα δικαιώματά μας .                          
                 Βασίλης Παλαμηδάς  - Βόλος    . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: