Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Πότε πέθανε ο Ιησούς Χριστός


                                                           Πότε πέθανε ο Ιησούς Χριστός
                    Είναι από τις ιστορίες  που πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον . Είναι μια ερώτηση που όλοι έχουν κάνει : Πότε πέθανε ο Ιησούς Χριστός ; Γνωρίζουμε μέχρι τώρα , ότι  πέθανε     πάνω στο Σταυρό του Μαρτυρίου την Παρασκευή 3 Απριλίου του 33 μ.χ.  σύμφωνα με   μία    έρευνα  που συνδέει τον θάνατό Του με έναν σεισμό . Όπως αναφέρει         το dogma .gr , η         έρευνα για το πότε ακριβώς πέθανε ο Ιησούς και η οποία διεξήχθη από         το international          Geology Review , εξέτασε την σεισμική δραστηριότητα γύρω από την Νεκράν Θάλασσαν  , η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Ιερουσαλήμ . Σύμφωνα με τ ο ¨ Κατά                Ματθαίο Ευαγγέλιον , από κεφάλαιο  27 , καθώς ο Ιησούς ξεψυχούσε επάνω στο σταυρό  ,    ένας δυνατός σεισμός έπληξε την περιοχή , κάνοντας τάφους να σπάσουν και τον ουρανό να σκοτεινιάσει . Θέλοντας να βρουν την ακριβή ημερομηνία θανάτου του Ιησού ,  οι ερευνητές εξέτασαν αναφορές από κείμενα , καθώς και γεωλογικά  και     αστρονομικά    αρχεία . O γεωλόγος Τζέφερσον Ουίλιαμς  από το  Supernic     Geophysical               μαζί με συναδέλφους του από το Γερμανικό Rechseah Center for Geosciences , μελέτησαν δείγματα   του εδάφους από την παραλία Ein Gedi Spa , η οποία βρίσκεται δίπλα στη Νεκρά Θάλασσα .                       
Ερευνώντας τα βαθύτερα στρώματα του εδάφους , διαπίστωσαν ότι είχαν συμβεί δύο σεισμοί , εκ των οποίων ο ένας , είναι γνωστόν , ότι σημειώθηκε το 31 π.χ. , ενώ ο δεύτερος             
Χρονολογείται μεταξύ του 26 μ.χ. και 36 μ.χ. Σύμφωνα με τα όσα είπε         ο          Ουίλιαμς     στο Discovery ,  ο τελευταίος σεισμός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου που αναφέρει και το ¨ Κατά Ματθαίον ¨ Ευαγγέλιον . Προσέθεσε , επίσης , ότι η ημέρα και η ημερομηνία της σταύρωσης του Ιησού , είναι γνωστές  με έναν εύλογο βαθμό ακρίβειας ,                         ωστόσο η χρονολογία αμφισβητείται . Ωστόσο , ενώνοντας τα κομμάτια του παζλ , ο Ουίλιαμς είπε ότι τα στοιχεία που οδήγησαν στον ακριβή καθορισμό της     θανάτου του Ιησού είναι :                        
                    Και τα τέσσερα Ευαγγέλια συμφωνούν , ότι η στάυρωση έγινε όταν ο Πόντιος Πιλάτος ήταν πληρεξούσιος της Ιουδαίας μεταξύ 26 και 36 μ.χ.           
                  -  Και τα τέσσερα Ευαγγέλια λένε ότι η στάυρωση , έγινε την Παρασκευή .                                
                   - Και τα τέσσερα Ευαγγέλια συμφωνούν ότι ο Ιησούς πέθανε λίγες ώρες πριν την έναρξη του Εβραϊκού Σαββάτου . Συνεπώς σούρουπο της Παρασκευής .                                
                   -Τα συνοπτικά Ευαγγέλια , του Ματθαίου , του Μάρκου και του Λουκά , αποδεικνύουν ότι ο Ιησούς πέθανε πριν νυχτώσει , την 14ην ημέραν του μήνα Νισσάν .                           
                   -Το Ευαγγέλιο του Ιωάννη διαφέρει από τα ¨ Συνοπτικά Ευαγγέλια ¨ , καθώς υποδεικνύει ότι ο Ιησούς πέθανε πριν νυχτώσει την 15ην ημέραν του μήνα Νισσάν .                
                    Οι ερευνητές είπαν ότι αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με το Εβραϊκό Ημερολόγιο και διάφορα αστρονομικά στοιχεία , υποδεικνύουν ότι η πιο πιθανή ημερομηνία θανάτου του Ιησού είναι η Παρασκευή 3 Απριλίου 33 μ.χ.             
                    Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος – 17-3 -2019  
 
              
                      
  
         

Δεν υπάρχουν σχόλια: