Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Υποκλίθηκε το Πανελλήνιο


                                                          Υποκλίθηκε το πανελλήνιο                                
                Όλοι ήταν εκεί και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά για τον τελευταίο μεγάλο , για τον τελευταίο ρομαντικό του ελληνικού αθλητισμού .                            
                Ο Παναθηναϊκός , το σύνολο του αθλητισμού και της πολιτικής ,     ο απλός          
κόσμος αποχαιρέτησαν τον Θανάση Γιαννακόπουλο , λίγο προτού      τον  σκεπάσει           ο Αττικός ουρανός .
               Το τελευταίο ¨ αντίο ¨ ήταν μεγαλοπρεπές , αντίθετα με τον ίδιο που ήταν ίσως      
από τους πιο απλούς ανθρώπους πάνω σε αυτήν  τη γη .  Ίσως γι’αυτό χθες βρέθηκε  στη    
Μητρόπολη Αθηνών πλήθος κόσμου , εκτός από αυτούς που επισκέφτηκαν το  ξωκλήσι      για το λαϊκό προσκύνημα , ενώ περίπου 2000 φίλαθλοι παραβρέθηκαν    στο      ύστατο ¨χαίρε¨  
στον ¨ Τυφώνα ¨ της Παναθηναϊκής οικογένειας . Στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του   στον Παναθηναϊκό και άφησε το στίγμα του στον ελληνικό αθλητισμό .                               
              Στο λαϊκό προσκύνημα που άρχισε στις 08.00 εξελίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές                    με χειροκροτήματα , συνθήματα και απεριόριστη αγάπη .               Λίγο μετά τις 12.30 ολοκληρώθηκε το λαϊκό προσκύνημα και το φέρετρο με τη σημαία του Παναθηναϊκού μεταφέρθηκε στην εκκλησία , όπου και εψάλη σε ιδιαίτερο συγκινησιακό κλίμα η νεκρώσιμη ακολουθία . Αμέσως μετά με μηχανοκίνητη πομπή η    σορός του   Θανάση                             Γιαννακόπουλου μεταφέρθηκε στο Α΄Νεκροταφείο , όπου από χθες είναι  η τελευταία του κατοικία . Κατά την έξοδο οι φίλοι του Τριφυλλιού που βρέθηκαν στη Μητρόπολη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα , ενώ οι ιαχές ¨ Αθάνατος ¨ και ¨ Θανάση σ’αγαπάμε , ποτέ δεν σε ξεχνάμε ¨κυριάρχησαν .                                       
             Στο τελευταίο ¨ αντίο ¨ για τον  ¨ Τυφώνα ¨ , παραβρέθηκαν ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αλέξης Τσίπρας , που εκπροσώπησαν την Πολιτεία , μαζί με τον Γιώργο Βασιλειάδη .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Παρόντες οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς , Δημήτρης Ιτούδης και Τσάβι Πασκουάλ , που ήρθαν από το εξωτερικό . Πολλοί από τους παλαίμαχους αθλητές του Τριφυλλιού πήγαν στη Μητρόπολη , με τους Δημήτρη Διαμαντίδη , Ντέγιαν Μποντίριγα , Παναγιώτη Γιαννάκη , Κώστα Τσαρτσαρή και Ιμπραήμ Κουτλουάϊ να συγκεντρώνουν τα περισσότερα χειροκροτήματα . Το ¨παρών ¨ έδωσαν επίσης ο Γιώργος Βαρδινογιάννης , που καταχειροκροτήθηκε , ο Δημήτρης Μελισσανίδης  ο Πέτρος Κόκκαλης ,    ο   Γιώργος              Βασιλακόπουλος και πάρα πολλοί ακόμα άνθρωποι του αθλητισμού . 
                    Αξίζει να σημειωθεί , πως όλοι οι αντίπαλοι των Πρασίνων έστειλαν στεφάνια για να τιμήσουν τη μνήμη του Θανάση , ενώ το μεγαλείο του εμβληματικού παράγοντα φάνηκε  στη στιγμή που ακόμα και ο Βασίλης Σπανούλης βρέθηκε στη Μητρόπολη . Δεν θα μπορούσε να απουσιάσει ο εκτελεστικός Διευθυντής της FIBA Europe , Καμίλ Νόβακ έ       εκπροσώπησε την Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ , ενώ αντίθετα έλαμψε διά της απουσίας του ο Μπερτομέου ή κάποιος άνθρωπος από την Ευρωλίγκα .    
                   Γ. Σ   .- Εφημ.¨Δημοκρατία ¨- 27-3-2019                           .







                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
   





                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: