Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση φίλων


               Από καιρό ήθελε να κάνουμε μια συνάντηση των φίλων , που


εδώ και πενήντα χρόνια είχαμε να ανταμώσουμε και να τα πούμε από κοντά .

               Την ιδέα έριξε ο από χρόνια ¨ πολιτογραφημένος ¨ Θεσσαλονικιός , γέννημα θρέμμα Βολιώτης , Αντώνης Παπάζογλου , ο οποίος και υλοποίησε τις προθέσεις του . Τα προσκλητήρια – τηλεφωνήματα , από Θεσσαλονίκη προς τους φίλους του Βόλου , έδωσαν και πήραν , για αρκετές μέρες . Η απάντηση θετική . Τόπος συνάντησης ο Βόλος . Ημερομηνία συνάντησης το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 . Κέντρο το ουζερί ¨ Καρακατσάνη ¨ στη Νέα Ιωνία. Η χρονολογία της σύναξης δεν ήταν τυχαία . Η επόμενη μέρα , που ξημέρωνε ήταν Κυριακή του Αγίου Αντωνίου και ο εορτάζων οικοδεσπότης είχε την τιμητική του .

              Έτσι το Σάββατο μεσημέρι , στις 13.30 , και οι επτά φίλοι ήμασταν παρόντες στο ουζερί ¨ Καρακατσάνη ¨ . Ήταν εκεί : Δάνης Εσερίδης , Αποστόλης Λεώνης , Τάκης Λιαναρίδης , Βασίλης Παλαμηδάς , Λάκης Παπαθανασίου , Σάκης Ράπτης και ο διοργανωτής της συνεστίασης Αντώνης Παπάζογλου .

              Εγώ , από την παραμονή της συνάντησης είχα κάνει την προετοιμασία μου . Η φωτογραφική μηχανή SONY ήταν έτοιμη για να αποθανατίσει τις στιγμές . Τα αντίγραφα κειμένων από τον υπολογιστή μου , ενημερωτικά , για τον Αντώνη . Οι λιγοστές φωτογραφίες από παλαιότερη συνάντηση . Και ένα πανέμορφο επιτραπέζιο ημερολόγιο της εφημερίδας ¨ Εστία ¨ .

             Μεγάλη η συγκίνηση και δυνατές οι στιγμές , που νιώσαμε όλοι οι φίλοι , όταν μετά από πενήντα χρόνια , συναντάμε τον φίλο Αντώνη . Είμασταν νέοι τότε , στη χρυσή εποχή της δεκαετίας του εξήντα , που ξένοιαστοι , ελεύθεροι και ωραίοι , κάναμε τις παρέες μας, τα γλέντια μας , τα πάρτι μας και τα όνειρά μας για το μέλλον . Ανέμελοι και δυνατοί , όλο νιάτα , δεν είχαμε τίποτα να φοβηθούμε .

            Η ζωή δυστυχώς προχωράει . Τα χρόνια κυλάνε . Οι δεκαετίες φορτώνονται η μία πάνω στην άλλη . Έπρεπε να κάνουμε οικογένειες,

παιδιά , να ανοίξουμε το δικό μας σπίτι . Ο καθένας πήρε τις αποφάσεις του . Διάλεξε τη σύντροφο της ζωής του και προχώρησε .

Κοιτάζω γύρω μου , στη παρέα μας . Όλοι κάναμε , δόξα τω Θεώ , καλά παιδιά , που σπούδασαν , που παντρεύτηκαν , που μας έκαναν εγγονάκια και είναι πλήρως αποκατεστημένοι .

            Με τις παραπάνω σκέψεις γεύτηκα μαζί με τους φίλους τα πλούσια και νόστιμα εδέσματα του ¨ Καρακατσάνη ¨ , που μας πρόσφερε ο φίλος Αντώνης , με την ευκαιρία της συνάντησης και της ονομαστικής του γιορτής .

         Ήταν μοναδική και ανεπανάληπτη τούτη η συνάντηση των φίλων . Μας έδωσε κουράγιο , μας τόνωσε το ηθικό , να συνεχίσουμε.

Όχι , δεν τέλειωσαν όλα . Έχουμε περιθώρια ακόμη να προχωρήσουμε , φτάνει να το θέλουμε και να το προσπαθήσουμε .

          Να είσαι καλά φίλε Αντώνη . Από μέρους όλων των φίλων μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες για τούτη τη σύναξη , που θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας  , για να μας θυμίζει έναν αξιαγάπητο  και ξεχωριστό φίλο , τον Αντώνη , της καρδιάς μας .

 

          Βόλος 17/1/2016

          Βασίλης Παλαμηδάς    

Δεν υπάρχουν σχόλια: