Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Μαρξισμός ρετρό


Που να το φανταζόταν ο μακαρίτης Καρλ Μαρξ και που να το ονειρευόνταν η μούμια του Λένιν , που αναπαύεται ανάσκελα στην Ερυθρά Πλατεία της Μόσχας , κάτω από το τείχος του Κρεμλίνου , εκεί που ο λαός έβλεπε κάθε χρόνο το μπούστο του Στάλιν , του Μπρέζνιεφ και άλλων διαβόητων μελών του πολιτικού Μπυρώ του Κομμουνιστικού κόμματος , να παρακολουθούν την παρέλαση του στρατού , των τανκς και των πυραύλων , την ημέρα της επετείου της Οτωβριανής Επανάστασης , που να το περίμεναν αυτοί οι μεγάλοι μεταρρυθμιστές της κοινωνίας , ότι θα υπήρχαν  άνθρωποι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα , που θα είχαν στόχο στη ζωή τους την νεκρανάσταση του μαρξισμού – λενινισμού .

               Απίστευτο και όμως αληθινό . Υπάρχουν πράγματι άνθρωποι στην Ελλάδα , που ονειρεύονται να απολαύσει ο Ελληνικός λαός την ζωή που γνώρισαν επί 55 χρόνια οι πολίτες των χωρών που αποτελούσαν μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο τη Σοβιετική Ένωση , καθώς και των δορυφόρων της Μόσχας . Ζωή χαρισάμενη , που θα μείνει αλησμόνητη σε όσους είχαν την ευτυχία να γευθούν τους καρπούς μαρξισμού – λενινισμού . Άτυχοι ο Μαρξ και ο Λένιν . Έφυγαν νωρίς . Δεν πρόλαβαν να χαρούν τα αγαθά που προέκυψαν από την εφαρμογή των κοινωνικών τους μεταρρυθμίσεων . Αυτά που

 Γκρέμισαν οι λαοί και που θέλουν να μας φέρουν στην Ελλάδα οι οπαδοί ενός ρετρό μαρξισμού – λενινισμού ! Ιδού μερικά δείγματα :

               Πρώτον , απαγόρευση να μετακινηθεί ο πολίτης εκτός των συνόρων του τόπου του , άνευ χορηγήσεως ειδικής αδείας από το κόμμα . Εκτός χώρας μπορεί να ταξιδεύσει όποιος θέλει με την προϋπόθεση ότι είναι υπουργός , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  του Κομμουνιστικού Κόμματος και του Πολίτ Μπυρώ ή αξιωματούχος της Γκα Γκε Μπε . 

              Δεύτερον , καταργείται η ανεργία . Όλοι οι πολίτες , είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται είτε στα χωράφια , είτε στις φάμπρικες έναντι ελαχίστου αμοιβής , προκειμένου να ενισχύσουν την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας .

             Τρίτον , κάθε οικογένεια δικαιούται τόπο κατοικίας , που προσφέρεται δωρεάν από το Κράτος και περιλαμβάνει ένα ή δύο δωμάτια αναλόγως του αριθμού των μελών , κοινής κουζίνας και κοινό μπάνιο με τις άλλες οικογένειες , που μοιράζονται το ίδιο διαμέρισμα .

             Τέταρτον , η αγορά του ημερήσιου άρτου χορηγείται με δελτίο και οι πολίτες υποχρεούνται να στέκονται στην ουρά επειδή οι φούρνοι είναι μετρημένοι . Κάθε πολίτης δικαιούται εξάλλου να αγοράσει και ένα μήλο , καθώς και μισό πορτοκάλι την ημέρα του εορτασμού των γενεθλίων του γενικού γραμματέα του κόμματος .

               Πέμπτον , επιτρέπεται να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει αρκεί το κείμενο να αποτελεί ύμνο του μαρξισμού – λενινισμού . Όσοι παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα της ελευθερίας του λόγου θεραπεύονται στα κρατικά ψυχιατρεία ή καταδικάζονται να σπάνε πέτρες ισοβίως για να ισιώσουν τα βουνά να τα κάνουν και στη συνέχεια να τα οργώσουν .

               Δεν χωράει άλλο η στήλη και με αυτά τα ολίγα , όμως , εξασφαλίζετε βίον ανθόσπαρτο .

 
              Αλ . Στεφανοπούλου - ¨ ΕΣΤΙΑ¨ - Αθήνα 25/7/2015  

Δεν υπάρχουν σχόλια: