Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Γράμμα σ’ένα φίλο


              Αγαπητέ φίλε Δημήτρη καλημέρα και ¨ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ¨ .

              Το χθεσινοβραδυνό σου τηλεφώνημα , παραμονή Νέου Έτους πολύ με συγκίνησε και μου θύμισε το παλιό και όμορφο τραγούδι : ¨ Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά , φορτωμένος με χιλιάδες αναμνήσεις ... ¨ .

               Μου έφερες πίσω Δημήτρη παλιές όμορφες στιγμές . Μέ πήγες σε εκείνη τη χρυσή εποχή δεκαετίας του εξήντα (1960-1970) στα χρόνια της νιότης μας , που κάναμε τις όμορφες παρέες μας , με τα ξενύχτια μας , με τις τρέλες μας , με τα πάρτι μας .

              Ήταν όμορφα εκείνα τα χρόνια . Ήμασταν ελεύθεροι , δεν είχαμε δικές μας οικογένειες , απολαμβάναμε την καθημερινότητα . Με τα τραγούδια του Χατζηδάκη ,  Θεοδωράκη , Ξαρχάκου τραγουδώντας μεγαλώσαμε και εκείνα τα καλοκαιρινά βραδινά στη παραλία του Βόλου στη ¨Μινέρβα¨και στην ¨Κυψέλη¨, πως να τα ξεχάσει κανείς . Παρακαλούσαμε να μη ξημερώσει και χάσουμε τις όμορφες στιγμές , που  δημιουργούσαμε με τις συζητήσεις και τα πειράγματά μας .

               Πέρασαν δυστυχώς τα χρόνια και έπρεπε να πάρουμε τις μεγάλες αποφάσεις μας . Να δημιουργήσουμε ο καθένας την οικογένειά του . Το τολμήσαμε . Βρήκαμε τις άξιες συζύγους και συντρόφους και ξεκινήσαμε τη νέα μας ζωή . Ανοίξαμε δικά μας σπίτια , αποκτήσαμε παιδιά , γίναμε παππούδες και συνεχίζουμε .

               Αύτή είναι η ζωή Δημήτρη Παπαζαφείρη . Έκανα ένα σύντομο φλας-μπακ , στα χρόνια που περάσαμε . Απολογισμός : Κέρδη και Ζημιές . Κερδίσαμε , μπορώ να πω , βγήκαμε από το ¨τούνελ¨ της βιοπάλης . Σταθήκαμε τυχεροί , που είχαμε καλή υγεία και ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια .

               Τώρα παππούδες , πια , για άλλους ρόλους , για διαφορετικές αποστολές . Ζωή να έχουμε .

               Δημήτρη , επειδή καθώς γνωρίζεις είμαι φίλος του γραπτού λόγου σου αποστέλλω πέντε κείμενα , από αυτά που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στη ¨ΘΕΣΣΑΛΙΑ¨ ελπίζω να τύχουν της θετικής κριτικής σου.

               Πολλούς θερμούς χαιρετισμούς στη σύζυγό σου από μένα και την Μαρίκα .

 

               Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 1-1-2014 .      

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: