Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μια θαρραλέα ¨ φωνή ¨


               Κάθε Κυριακή εκεί στα ¨ βορεινά ¨ της ¨ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ¨ φιλοξενείται μια τολμηρή και θαρραλέα ¨φωνή¨ .

               Είναι ο γνωστός στη κοινωνία του Βόλου και όχι μόνο συγγραφέας και πνευματικός άνθρωπος Γιάννης Μουγογιάννης .

               Εχει τον δικό του τρόπο γραφής ο αγαπητός Γιάννης . Με τον γραπτό του λόγο δεν υποκρίνεται , δεν προσκυνά , δεν ορρωδεί προ ουδενός . Λαμβάνει τα θέματά του από την καθημερινή πραγματικότητα . Τα αναλύει και τα ανατέμνει με τη δική του αντικειμενική και ακέραια ματιά και καταλήγει σε εκείνο που πρέπει να γίνει , δηλαδή στο ορθόν και το αληθές .

                Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα παρανομιών , σκανδάλων και ανομιών . Οι δημόσιες οικονομικές ατασθαλίες δεν έχουν ούτε αρχή , ούτε τέλος . Η ¨Λερναία ΄Υδρα ¨ των σκανδάλων , εδώ στην Ελλάδα μας , καλά κρατεί . Ένα αποκαλύπτεται , ενώ πολλαπλάσια υποβόσκουν και ¨κατατρώγουν¨ τις σάρκες ενός ¨ταλαιπωρημένου¨ σώματος , που λέγεται Ελλάδα .

                 Το ερώτημα που τίθεται είναι , τί κάνουμε ενώπιον αυτού του τραγελαφικού φαινομένου , όλοι εμείς οι Έλληνες . Η απάντηση :Τίποτε . Αρκούμεθα να το βλέπουμε , να το κατακρίνουμε και να αμπελοφιλοσοφούμε από τη σιγουριά και την άνεση του καναπέ .

                 Ευτυχώς , και είναι παρήγορο , υπάρχουν και οι εξαιρέσεις από τον κανόνα . Είναι κάτι φωνές που ¨μαστιγώνουν¨ , χτυπούν αλύπητα την παρανομία , τα σκάνδαλα , τη δημόσια διαφθορά . Ανάμεσα σ’αυτές τις φωνές είναι και αυτή του φίλου Γιάννη Μουγογιάννη .

                 Ακέραιος , ασυμβίβαστος , ακατάβλητος απέναντι σε όποια δημόσια παρανομία , χτυπά το κακό στις ρίζες του ζητώντας δικαιοσύνη και νέμεση .

                 Πολλές φορές επανέρχεται όταν βλέπει ότι δεν διορθώνεται κάτι στραβό και εδώ συναντά κανείς το μεγαλείο της προσωπικότητάς του .

                 Αγαπητέ Γιάννη , σε συγχαίρω για το θάρρος και τη δυναμική αντιμετώπιση των θεμάτων που σχολιάζεις και σου εύχομαι να είσαι ακμαίος , να έχεις υγεία και να συνεχίζεις με επιτυχία το πνευματικό σου έργο .

                  Βόλος 8-1-2014

                  Βασίλης Παλαμηδάς                                                                                                                                                                                                                                                                      

                

               

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: