Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Όταν το όραμα ¨στεγάζεται¨


               Η προσφυγούπολη γιόρτασε το πρώτο συλλογικό οίκημα . Στη γκρίζα θολούρα των καιρών , με τη μηχανή του κάθε μέρα να κινείται σε ρυθμούς άρνησης και πεσσιμισμού , οι ¨΄Ιωνες¨ κατάφεραν να ξορκίσουν την κακότητα , κατά την τελετή εγκαινίων των ιδιόκτητων γραφείων και να γεμίσει ο αγέρας του δρομίσκου Σίνα – Νέας Ιωνίας Μαγνησίας , με αύρες ελπίδας , αισιοδοξίας και χαράς .

              Είναι 5 Ιουνίου 2013 απόγευμα .           Η οδός Σίνα , όπισθεν του πρώην Δημαρχείου Ν.Ιωνίας , το αλλοτινο ήσυχο στενορύμι , από νωρίς πήρε ζωή , καθώς εκεί έδρευε στον αριθμό 16 , το ιδιόκτητο οίκημα της Εστίας ¨΄Ιωνες ¨ .

             Ένας χώρος που τον παρέλαβαν γκρέμιο οι ¨ Ίωνες¨ και πέτρα τη πέτρα τον ανέπλασαν από τα ριζοθέμελα με βούληση αψιά και πείσμα , με πολλή δουλειά , κυρίως , όμως με συγκίνηση περίσσια , καθώς η πρώτη αυτή μικρή στέγη θα στέγαζε τα ιερά και τα όσια της αγλαόκαρπης Ιωνίας . Τέρμα η ομηρία και η νεοπροσφυγιά ! Η μικρή Εστία μας θα στεγάσει το πλούσιο συντελεσμένο έργο μας , το πολύτιμο αρχειακό υλικό , τους στόχους και τα οράματά μας . Θα απελευθερώσει τις κινητήριες δυνάμεις και τον τρόπο δουλειάς ¨επί  τα βελτίω ¨ .

               Η πρόεδρος κ Άννα Αϊβαζόγλου , ιδιαίτερα συγκινημένη , στον χαιρετισμό της είπε : ¨ Σ’αυτό το γιορτάσι είναι κοντά μας οι ψυχές και το πνεύμα των πατέρων μας , που χαίρονται και αγάλλονται με τα ¨χαΐρια¨ των παιδιών τους ... ¨

              Η πόρτα της στέγης είναι ανοιχτή και φιλόξενη για όλους . Λίγα τα οικοδομικά τετράγωνα , όμως ευρύχωρα τα αισθήματα των ¨Ίώνων» . Αξίζουν ένα μεγάλο εύγε .

Δεν υπάρχουν σχόλια: