Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ένας γιατρός γράφει...

Δεν έχει ανάγκη επαινετικών σχολίων και περγαμηνών για τις υπηρεσίες που πρόσφερε σαν παιδίατρος και περιβαλλοντολόγος, επί σαράντα πέντε συναπτά έτη, στο Βόλο και στη Μαγνησία, ο αγαπητός παιδίατρος Θεόδωρος Περράκης. Η τοπική μας κοινωνία, εδώ και χρόνια έχει αναγνωρίσει και καταξιώσει το έργο του.
Την Δευτέρα 28-11-2011 στη κατάμεστη αίθουσα της ¨Εξωραϊστικής¨ Βόλου μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Περράκη με τίτλο : ¨Τα δημοσιευμένα¨ και υπότιτλο ¨Τα παιδιά μας και εμείς στο περιβάλλον της Μαγνησίας¨. Το βιβλίο προλόγισαν οι Πανεπιστημιακοί καθηγητές κ.κ. Γουργουλιάνης και Αναγνωστάκης. Στη συνέχεια ο συγγραφέας μίλησε για το βιβλίο του, που εκφράζει τις κοινωνικές ευαισθησίες και τους προβληματισμούς του πάνω στα καυτά θέματα της καθημερινότητας και κάνει τις εναλλακτικές κατά περίπτωση προτάσεις του. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, μας δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από το προσωπικό αρχείο του γιατρού ένα πλούσιο απεικονιστικό υλικό, στο οποίο ιδιαίτερα εντυπωσιάζουν οι τετράχρωμες φωτογραφίες και εκείνες από τις υπόγειες λήψεις στα νερά του Παγασητικού.
Αγαπητέ γιατρέ συνέχισε να γράφεις. Το αναγνωστικό κοινό σε διαβάζει γιατί ο γραπτός σου λόγος είναι εμπεριστατωμένος, ουσιώδης και ειλικρινής.
Τις περασμένες δεκαετίες ο αείμνηστος γιατρός Νίκος Ζακόπουλος μας είχε ¨κερδίσει¨ με τα βιβλία του. Σήμερα ο φίλος γιατρός Θεόδωρος Περράκης μας έχει κατακτήσει με τα γλαφυρά και εκλεκτά κείμενά του.
Βόλος 4-12-2011
Βασίλης Παλαμηδάς .

Δεν υπάρχουν σχόλια: