Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Το ¨αντίο¨ του προέδρου

Την Κυριακή 16-1-2011, στο καταφύγιό μας στα Χάνια-Πηλίου, ο πρόεδρος του ¨ΠΑΝΟΣ¨ κ Δαμιανός Παπαγιώτης κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα , μας ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη διοίκηση του Ομίλου μας.
Ήταν 25 Φεβρουαρίου 1934, όταν επτά Βολιώτες αποφάσισαν την ίδρυση του φυσιολατρικού ομίλου ¨ ΠΑΝ ¨ με έδρα τον Βόλο. Το έτος 1955 εγγράφεται στον Όμιλο ένας νέος άνθρωπος, ο Δαμιανός Παπαγιώτης. Έχει όρεξη και πάθος για τον εκδρομισμό. Έχει γνώσεις και κύρος να αναλάβει και να προσφέρει στα διοικητικά του Ομίλου. Οι συνάδελφοι σε τακτικές αρχαιρεσίες τον επανεκλέγουν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Σήμερα μετά 55 χρόνια προσφοράς μας ανακοινώνει την εθελουσία αποχώρησή του.
Δεν υπάρχουν λόγια, οι λέξεις ¨φτωχές¨ , για να σκιαγραφήσω τον αγαπητό μας πρόεδρο. Είναι το σημείο αναφοράς και η ¨σημαία¨ του ¨ΠΑΝΟΣ¨ εδώ και πέντε δεκαετίες. Ακούραστος φυσιολάτρης έλαβε μέρος σε όλες τις εξορμήσεις και εκδηλώσεις του Ομίλου μας. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις του διδάγματα και υποθήκες για τις νεώτερες γενιές.
Καμαρώνει για δύο μεγάλα επιτεύγματα που έγιναν στο Όμιλο, κατά το πέρασμά του από τις διοικήσεις του ¨ΠΑΝΟΣ¨. Το πρώτο, η ανέγερση, το 1961, του ορεινού καταφυγίου στα Χάνια-Πηλίου. Το δεύτερο η αγορά από τον Όμιλο, το 1990, ιδιόκτητων γραφείων στο Βόλο. Αυτή είναι η μεγάλη ¨προίκα¨, που αφήνουν ο Παπαγιώτης και η γενιά του στις επόμενες γενιές.
Δεν είναι τυχαίος Δαμιανέ ο χώρος που διάλεξες για να μας αποχαιρετήσεις. Είναι τα Χάνια-Πηλίου, εκεί που πέρασες τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής σου. Κάτω από τις οξυές και τις καστανιές, μέσα στο πράσινο μεγάλωσες και ανδρώθηκες. Από το δάσος πήρες τα πιο πολύτιμα νάματα της φύσης.
Σήμερα φεύγεις, γίνεσαι αστός, άνθρωπος της πόλης. Μέσα στον πόνο μου, έχω μια ελπίδα. Δεν θα μας εγκαταλείψεις. Γιατί η συνήθεια είναι δευτέρα φύση. Εδώ θα έρχεσαι να σε βλέπουμε και να μας βλέπεις. Να σου δίνουμε κουράγιο και να μας δίνεις, να συνεχίσουμε το όμορφο ταξίδι μέσα στη φύση.
Βόλος 16-1-2011
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Βασίλης Παλαμηδάς
Μέλος του Φ.Ο. ¨ΠΑΝ¨ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: