Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Βραδιά Ρίτσου

Το βράδυ της Τρίτης 21-7-2009, όλοι οι δρόμοι της Νέας Ιωνίας-Μαγνησίας, οδηγούσαν στο θερινό θέατρο του Δήμου. Δυο χιλιάδες θεατές βρεθήκαμε εκεί, για να τιμήσουμε τη μνήμη του μεγάλου ποιητή της Ρωμιοσύνης Γιάννη Ρίτσου και το έργο του.

Συνδιοργανωτές, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Ιωνίας και η ΕΚΠΟΛ, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Στο μουσικό αφιέρωμα για τον Ρίτσο, συμμετείχαν η ορχήστρα της Εστουνδιαντίνας Νέας Ιωνίας με μαέστρο τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και τον Δημήτρη Μπάση στο τραγούδι. Το πρόγραμμα πλαισίωναν με επιτυχία και οι νέοι τραγουδιστές Ασπασία Στρατηγού και ο Θεόδωρος Μέρμηγκας.

Ζήσαμε συγκλονιστικές και ανεπανάληπτες στιγμές, ακούγοντας ¨Επιτάφιο¨ και ¨Ρωμιοσύνη¨, σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Έργα αθάνατα και διαχρονικά, βαθιά χαραγμένα στη ψυχή του Έλληνα. Θύμισαν τραυματικές εμπειρίες και βιώματα, που έζησαν γενεές ολόκληρες Ελλήνων.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της άρτιας και άψογης εκδήλωσης . Ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του Πολιτιστικόύ Οργανισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας-Μαγνησίας κ Στέφανο Λάζο , ο οποίος υπήρξε η ¨ψυχή¨ και ο συντονιστής του όλου προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: