Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Η 6η Ήπειρος

Στη χαραυγή του 21ου αιώνα, ο πολίτης του Διαδικτύου (Netizen) , αποτελεί μέρος της νέας ηλεκτρονικής πραγματικότητας, όπου η 6η Ήπειρος , που δημιουργείται στον πλανήτη Γη, έννοιες όπως, σύνορα, χρονικοί και γεωγραφικοί περιορισμοί, δεν έχουν νόημα.

Η 6η Ήπειρος είναι μια ιδεατή περιοχή, που καλύπτει σχεδόν, όλον τον πλανήτη, που οι συναλλαγές γίνονται 24 ώρες το 24ωρο, συνεχώς, χωρίς καμιά διακοπή, με μόνο εφόδιο έναν υπολογιστή ως διαβατήριο για το Διαδίκτυο. Φυσικά αυτός ο πολίτης της 6ης Ηπείρου, θα συνεχίσει να ζει στα όρια ενός Κράτους.

Σήμερα δεν απέχουμε πολύ από το να συμπληρωθεί ο αριθμός του ενός δισεκατομμυρίου διασυνδεδεμένων υπολογιστών, σε όλο τον κόσμο, που σημαίνει ότι σήμερα προσδιορίζεται το εύρος και η σημασία της δημιουργίας μιας νέας οντότητας, που δεν είναι άλλο από τη νέα ηλεκτρονική πραγματικότητα, τη νέα Ήπειρο του Διαδικτύου.

Κάθε πολίτης του Διαδικτύου, θα μπορεί να διοχετεύει τις ιδέες και τις απόψεις του, τις οποίες θεωρεί σημαντικές ή λιγότερο σημαντικές στο Διαδίκτυο και έτσι γίνεται άμεσα ο αυτόματος κινητήριος μοχλός και η αξιόλογη πηγή, που θα ανανεώνει τον παγκόσμιο πλούτο γνώσεων, με απίστευτη ταχύτητα.

Ο πληθυσμός της Γης ξεπερνά τα 6 δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι ζουν στο 29% αυτής, αφού το υπόλοιπο 71% είναι νερό. Για να συνυπάρξουν όμως όλα αυτά τα δισεκατομμύρια ανθρώπων, σε μια Ανθρώπινη Κοινωνία, θα πρέπει να γίνουν μεγάλα βήματα, προς μια δικαιότερη και υγιέστερη κοινωνία. Τούτο, όμως, προϋποθέτει ότι οι άνθρωποι του ¨αύριο¨ εκτός από εξυπνότεροι , πρέπει να γίνουν και πιο συνετοί, ώστε να μην ενδιαφέρονται μόνον για τις τεχνοοικονομικές εξελίξεις, αλλά για εξελίξεις, όπου θα υπάρχει μαζί και ηθικοπνευματική πρόοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: