Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Ποδήλατο, τρόπος να ζεις

Ήταν καιρός να γίνει και αυτό στη πόλη μας. Από χρόνια ο δήμαρχος του Παρισιού διέθεσε για τις μετακινήσεις των δημοτών, στο κέντρο της πόλης, 10.000 ποδήλατα. Έτσι, με αυτή την πρωτοβουλία οι Γάλλοι έκαναν ¨στροφή¨ στο ποδήλατο, που δίνει μια κάποια λύση στο κυκλοφοριακό και μια ¨ανάσα¨ στην ατμόσφαιρα της πόλης.

Εμείς εδώ στο Βόλο, αργήσαμε πολύ. Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά. Έτσι, η Νομαρχία Μαγνησίας, από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009, διαθέτει 50 ποδήλατα, σε πρώτη φάση, τα οποία θα χρησιμοποιούν δωρεάν για δύο ώρες τη μέρα οι Βολιώτες, που θέλουν να κάνουν δουλειές και μετακινήσεις στο κέντρο του Βόλου.

Με το επιτυχημένο ¨σλόγκαν¨ : ¨Ζωή χωρίς ποδήλατο-πόλη δίχως μέλλον¨, ξεκινήσαμε, Πήγα και εγώ εκεί. Μου έδωσαν κάρτα με κωδικό τον αριθμό 111 .

Συμμετέχω στις προσπάθειες για μια κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, για μια πόλη με καθαρή ατμόσφαιρα, για ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Ο Βόλος, η πόλη μας, η ¨ποδηλατούπολη της Ελλάδος¨ , όπως τον ονόμασαν κάποτε οι απανταχού συνέλληνες, πρέπει να το αποδείξει και να το επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά .

Δεν υπάρχουν σχόλια: