Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Το καμάρι της Αγριάς Πηλίου


                                                      Το καμάρι της Αγριάς  Πηλίου                 
         Δύο αγαθά-προϊόντα παράγει η Αγριά . Τον ορειβάτη-πρωταθλητή Νίκο Μαγγίτση  και την λεμονάδα ΕΨΑ .                                                           
         Το όνειρο του Νίκου Μαγγίτση , από την Αγριά – Μαγνησίας ήταν να πραγματοποιήσει                 
αυτή τη μεγάλη διαδρομή . Μια ορεινή διαδρομή πρωτόπυπη , ιδιόρρυθμη , διαφορετική από τις άλλες . Είχε μήκος 190 χιλιόμετρα και ξεκινούσε από το Καμάρι – Κεραμιδίου για  να καταλήξει στο νοτιότερο άκρο του Πηλίου ,  το Τρικέρι .                         
        Με την συμμετοχή δέκα φίλων-συνεργατών του ξεκίνησε στις 14 Μαΐου 2020  και μετά πεζοπορία διαρκείας 55 ωρών και είκοσι λεπτών τερμάτισαν στο Τρίκερι .Υπήρξαν , βέβαια ,  και οι απαραίτητες στάσεις ξεκούρασης ,αφού το εγχείρημα ήταν για 190χιλ/τρα διαδρομής      
       Ο 52χρονος Νίκος Μαγγίτσης , Γυμναστής , απόφοιτος ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής μετά τις κατακτήσεις στις ¨ Επτά κορυφές ¨, όπως αποκαλούνται τα υψηλότερα βουνά κάθε ένα  από τις επτά ηπείρους της Γης . Θεωρεί σαν ένα είδος προπόνησης αυτή τη διαδρομή της διάσχισης κατά μήκος του ορεινού όγκου του Πηλίου .                    
       Ο ίδιος ορειβάτης-πρωταθλητής σε συνέντευξή του λέγει :   
     ¨Για μένα και τους συντρόφους μου , βουνό σημαίνει  ο χώρος που περνάμε όμορφα σε  ό,τι και να κάνουμε ( τρέχουμε , περπατάμε , κάνουμε αναρριχήσεις ) , βάζουμε στόχους .Για να επιτύχεις στο στόχο σου ,στο ψηλό βουνό ,πρέπει να είσαι αποφασισμένος.                       
Πρέπει να το αγαπάς το βουνό . Πολλές φορές κουραστήκαμε , πονέσαμε , κρυώσαμε ,           λυπηθήκαμε . Ποτέ ,  όμως , δεν μετανιώσαμε γι ‘αυτό που κάναμε , γιατί το κάνουμε με αγάπη ¨ .                            
        Αχ , ρε Νικόλα , ο αείμνηστος πατέρας σου Απόστολος , που σε βλέπει από εκεί ψηλά που βρίσκεται , θα καμαρώνει με τις νίκες  και τις επιτυχίες σου και θα λέει ότι δικαιώθηκαν οι κόποι και οι θυσίες , που έκανε για σένα .               
        Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος – 25-5-2020         
                          
      

                              
           

Δεν υπάρχουν σχόλια: