Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Του αξίζει μια παγκόσμια αναγνώριση

                                               Του αξίζει μια Παγκόσμια Αναγνώριση       
                           Είναι καθηγητής Λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου της Αθήνας . Σ’αυτόν ακουμπάει όλη η Ελλάδα , αυτούς τους κρίσιμους τελευταίους μήνες με την    πανδημία  του Κορωνοϊού . Για τον κ. Σωτήριο Τσιόδρα ο λόγος .         
                           Αν θελήσει κανείς να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα του κ καθηγητού θα διαπιστώσει τέσσερις έννοιες –αρετές που κοσμούν το όνομά του και το ανεβάζουν στα βάθη της συνείδησης χιλιάδων Ελλήνων πολιτών . Είναι δε αυτές : Άνθρωπος , Επιστήμονας , Ιατρός , Ευπατρίδης . Προσέφυγα στα Λεξικά της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας ,  για να αναλύσω και ερμηνεύσω    τις παραπάνω έννοιες . Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι :         
                          Άνθρωπος : Το άτομο που διαθέτει ευγένεια , καλοσύνη ,κατανόηση , συμπόνοια . Το ενάρετο άτομο και πολιτισμένο ον , που συμπεριφέρονται με καλούς τρόπους και ευγένεια και η συμπεριφορά και η εμφάνισή του να φανερώνουν ότι έχει λάβει σωστή κοινωνική αγωγή .                             
                          Επιστήμων : Κάτοχος υψηλής κατάρτισης σε έναν τομέα του επιστητού , που ασχολείται ως ειδικός με την επιστημονική έρευνα . Γνωστός , διακεκριμένος , λαμπρός , αναγνωρισμένος , διεθνούς ακτινοβολίας , σοφός και πρωτοπόρος  .               
                         Ιατρός : Αυτός που λειτουργεί ανακουφιστικά και καταπραϋντικά στη ένταση των ψυχικών παθών και των πόνου .                                   
                         Ευπατρίδης : Άτομο εγνωσμένης αξίας , κύρους και ευγενούς ήθους , που έχει διακριθεί για την προσφορά του σε ένα χώρο δράσεων .                   
                         Είναι ένας εθελοντής – πρωταγωνιστής γιατρός ο κ. Σωτήριος Τσιόδρας στρατιώτης της υγείας σε διεθνές επίπεδο . Μία παγκόσμια αναγνώριση του πρέπει , για την αξιοσύνη του .                 
                         Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος – 30 – 4 – 2020      .


               
 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια: