Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Η ξενιτιά έγινε η ταφή των ονείρων ...


                                       Η ξενιτιά έγινε η ταφή των ονείρων …      
               Ένα κομμάτι της κοινωνίας , οι νέοι μας ,ίσως το καλύτερο , που σήμερα θα μπορούσε να βοηθήσει , απουσιάζει . Απουσιάζει από τον Δημόσιο διάλογο .     Έτσι       δυναμικό και άλκιμο από τη φύση του , μας λείπει σήμερα που το έχουμε ανάγκη  .          Μας στερεί τη δυναμική του , τις φρέσκες ιδέες του , τα καθαρά του όνειρα . Είναι αυτοί     οι αμέτρητοι νέοι της πατρίδας μας , που βρήκαν τη κρίση σαν ευκαιρία και ξενιτεύτηκαν      για ένα καλύτερο ¨αύριο¨. Εκεί , σε χώρες , όπου το πνεύμα εκτιμάται και οι αξίες αναγνωρίζονται . Όπου ευκαιρίες να τις εκμεταλλευτούν ,αν το θέλουν και το αξίζουν . Εκεί όπου επικρατεί η αξιοκρατία και όχι το μέσο , η κομματική κάλυψη και η ευτέλεια της διαπλοκής .                                   
             Που πήγαν ; Μα σε όλα τα μέρη της Γης . Στα πιο απίθανα μέρη της Ευρώπης , της Αμερικής ή της Ασίας , θα ανακαλύψεις το Ελληνικό δαιμόνιο , κατά τον Σωκράτη να επικρατεί . Είναι παιδιά με ανάκαρα , με ευψυχία , μορφωμένα με ανοικτά μυαλλά και στόχους . Αυτά τα Ελληνόπουλα , που κατ ‘ουσίαν τα διώξαμε μόνοι μας  ,    από     την            κακοριζικιά που μας δέρνει , πάνε έξω , παλεύουν και αναδεικνύονται . Μπορεί στην αρχή να αμείβονται γλισχρά . Αλλά ξέρουν πως υπάρχει προοπτική . Αγαπούν τη δουλειά . Τολμούν . Ρισκάρουν . Μάχονται ασίγαστα . Αναδεικνύουν τελικά τις αρετές της φυλής μας .  Βοήθειά τους έχουν εκείνα που έχασαν στην Ελλάδα . Την αξιοκρατία και την τιμιότητα του αγώνα . Την αναγνώριση των αρετών τους και ιδίως του πνεύματος . Τους Νόμους που ισχύουν και που προστατεύουν τους αδύνατους , τους άξιους , το δίκαιο και την ισονομία .  
            Αυτά τα θαυμάσια παιδιά δεν έφυγαν . Τα διώξαμε μόνοι μας . Μια βίαιη εξαγωγή των διαμαντιών της φυλής μας . Τι να κάνουν εδώ ; Όποια πόρτα και αν κτυπήσουν  , χρειάζεται μέσον , κομματική κάλυψη , συμμετοχή στους ιστούς της διαπλοκής .                     
            Πάντοτε στην Ελλάδα , συνήθως , γίνονταν οι διορισμοί από την ¨ πίσω πόρτα ¨ . Προηγούντο οι ημέτεροι , οι κομματικοί κεκράκτες . Τα φιλαράκια της αφισοκόλλησης και της κατάληψης .                                 
            Να μείνουν ή να ξαναγυρίσουν πίσω στα δικά μας Πανεπιστήμια ; Να κάνουν τι ;  Να βλέπουν τους καθηγητάδες ψηφισμένους από τη φοιτητική συνδικαλιστική κομματίλα ;  Αυτούς τους ελλιπείς που τους βάφτισαν μάλιστα και Υπουργούς ; Να μείνουν στις Σχολές μας , που συχνά αργούν λόγω καταλήψεων ; Να συμφύρονται με τα ψυχανώμαλα  απόβλητα της Αριστεράς ; Να προσκρούουν καθημερινά στη μετριότητα , στην έλλειψη αξιολόγησης , στην ένδεια έρευνας . Που είναι τα εργαστήρια ; Πως να κάνουν  έρευνα ; Όσα παιδιά προσπάθησαν να κάνουν κάτι στα Πανεπιστήμια , συνάντησαν τον εξαχρειωμένο φοιτητικό συνδικαλισμό . Την λυσσαλέα αντίδραση της ισοπέδωσης .             
           Τίθεται το ερώτημα , θα γυρίσουν τα παιδιά μας πίσω ; Ασφαλώς όχι .Τα παιδιά αυτά,   είναι τα Ελληνόπουλα , της διασποράς , της δημιουργίας . Άφρονες τα αφήνουμε στα χέρια των ξένων . Εκείνοι τα αγκαλιάζουν , τα βοηθούν , αλλά και χαίρονται την αξία τους . Πόσα Ελληνόπουλα στα ξένα Πανεπιστήμια , στη ΝΑΣΑ , σε επιχειρήσεις , στο εμπόριο και στην επιστήμη έχουν διακριθεί παγκόσμια , τιμώντας την Ελλάδα ; Την Ελλάδα , που σαν άστοργη μάνα , υψώνει μπροστά τους κάθε εμπόδιο για ανάπτυξη και προκοπή .                    
          Αυτά τα παιδιά μας λείπουν . Σήμερα που τα έχουμε τόση ανάγκη . Είναι ένα τεράστιο φυλετικό δυναμικό , που αν το ξαναφέρουμε πίσω , θα μας βοηθήσει αφάνταστα . Γιατί τα παιδιά αυτά διαθέτουν εμπειρία ασύγκριτη . Βαθιά και πολύμορφη γνώση . Χρήσιμη και αναγκαία σήμερα η γνωριμία τους , με τα σημερινά παγκόσμια ρεύματα . Είναι κρίμα να είναι μακριά μας , τούτες τις τραγικές στιγμές μας . Εκτός , όμως , αυτών , η ξενιτιά έγινε η ταφή των ονείρων των γονιών προς τα παιδιά , αλλά και των ονείρων των νέων , για το μέλλον .                          
           Αλλά να λέμε και την αλήθεια . Και η αλήθεια είναι πως σήμερα , τα μεν μυαλά , που μας ηγεμονεύουν , τα παιδιά που έφυγαν έξω , δυστυχώς δεν θα ξαναγυρίσουν . Και όχι μόνον . Και όσα έρχονται στο κατόπιν , θα πληθαίνουν το ρεύμα του ξενιτεμού . Της αποκοπής από τις ρίζες τους . Δυστυχώς …    
           Κ. Ι.Π.-Λάρισα – Φεβρ.2020         .
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: