Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Τα άριστα τον ακολουθούσαν σε όλες τις βαθμίδες ...


                          Τα άριστα τον ακολουθούν σε όλες τις βαθμίδες …              
          Είναι το πρόσωπο που καθημερινά περιμένουν να δουν και ακούσουν με αγωνία όλοι οι  Έλληνες  , είναι ο άνθρωπος που ενημερώνει για τους κινδύνους αλλά και για τα μέτρα πρόληψης για το θανατηφόρο Κορονοϊό .    
         Αξιοσημείωτο είναι ότι τελείωσε το ¨ Χάρβαντ ¨ως αριστούχος.Όμως ,το σπουδαιότερο            ο πολύτεκνος πατέρας επτά παιδιών και ψάλτης του ιερού ναού στην Κηφισιά .                           
        Ο λόγος για τον λοιμωξιολόγο κ Σωτήριο Τσιόρδα  με έτος γέννησης 1965 , που ενημερώνει τους δημοσιογράφους και μέσω αυτών την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις σχετικά με τον    Κορονοϊό .                                     
        Τελείωσε , όπως προαναφέρθηκε το ¨ Χάρβαντ ¨ με άριστα και μαζί με το επιτελείο του , εισηγούνται στην Κυβέρνηση όλες τις κρίσιμες αποφάσεις και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να παίρνει για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του επικίνδυνου ιού .  Είναι   υπεύθυνος του ιατρείου ¨Ταξιδιώτικης Ιατρικής των Τροπικών Νόσων ¨ .                     
        Είχε αποφοιτήσει από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών πάλι με άριστα . Τα άριστα τον ακολουθούσαν σε όλες τις βαθμίδες σπουδών του , όπως λένε οι φίλοι του ακόμη και ως ειδικευόμενο γιατρό στην ειδικότητα ¨ Εσωτερικής Παθολογίας ¨ στη Β΄Παθολογική Κλινική , στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών , ενώ απέκτησε το τίτλο   ¨Ειδικότητας Παθολογίας Ελλάδας ¨μετά από επιτυχή συμμετοχή σε ¨Εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση της ειδικότητας ¨.                              
       Το 2002 έκανε διδακτορική διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας , με θέμα  ¨ Επίδραση των αναστολέων πρωτεάσης στο μεταβολικό σύνδρομο των ασθενών ¨ με HIV-1 λοίμωξη με βαθμό άριστα .                  
      Ο Σωτήριος Τσιόρδας αποφοίτησε με άριστα από το ¨ Χάρβαντ ¨, περνώντας από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής έγινε δεκτός από το Πρόγραμμα εξειδίκευσης  στην ¨Παθολογική Λοιμωξιολογία¨ του Νοσοκομείου του¨ Beth Israel Deaconos¨ στη Βοστώνη , 4 χρόνια ,όπου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος , προερχόμενος από ξένη χώρα , που έγινε δεκτός .       
      Ένα , Εθνικό χρέος , τιμώντας τον όρκο του Ιπποκράτη , την επιστημονική του επάρκεια , αλλά και τον κρίσιμο ρόλο  που του ανατέθηκε από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη , με αντικειμενικότητα και ψυχραιμία .                
     Το πιο πιθανό είναι να μην … απολαμβάνει αυτό το ρόλο . Αλλωστε προτιμούσε πάντα το διάβασμα,την έρευνα , Λιμωξιολογία , που είναι το μεγάλο ενδιαφέρον στην καριέρα του , τη ζεστή οικογενειακή ζωή με την αγαπημένη του σύζυγο Μίνα και τα 7 παιδιά του , τη Βυζαντινή και εκκλησιαστική μουσική , που τόσο αγαπά και ψέλνει σε ναό της Κηφισιάς ,τις Κυριακές .                                                     
    Το έφερε , όμως , η συγκυρία , αυτός ο εξαιρετικά χαμηλών τόνων επιστήμονας , με τις λαμπρές σπουδές , τις γνώσεις και την εμπειρία , ο μειλίχιος , σεμνός και ευαίσθητος άνθρωπος , να γίνει η φωνή της αντικειμενικότητας , η φωνή της ωριμότητας και του κύρους , στην πιο δύσκολη κρίση δημόσιας υγείας , που βιώνει η Ελλάδα μαζί με όλο τον υπόλοιπο κόσμο .  Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος – 27-3-2020       .               
 









΄



Δεν υπάρχουν σχόλια: