Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Δίδαγμα ήθους και ευθύνης

                                               Δίδαγμα ήθους και ευθύνης                  
               Η είδηση πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων : ¨ Ο πρόεδρος  , κ Σταύρος Θεοδωράκης επέστρεψε στο Κράτος το ποσόν των 500.000 Ευρώ , το οποίο έλαβε  το κόμμα του ¨Ποτάμι¨ από τη συμμετοχή στις Βουλευτικές Εκλογές της 7-7-2019 .                     
               Στην ιστορία αυτή εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και γέμισε την ψυχή μου με πολλές απορίες και προβληματισμούς , είναι το γεγονός , πως τα τσακάλια    των                   
καθημερινών δρώμενων   , οι δημοσιογράφοι μας , που στέκονται μέρα και νύχτα   στα  φωτισμένα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών , απέφυγαν να ασχοληθούν με το θέμα     αυτό . Ένα παιδάκι του σχολείου που βρίσκει κάποιο πορτοφόλι με χρήματα στο δρόμο και  το παραδίδει ή στην Αστυνομία , επιβραβεύεται για την πράξη του αυτή από τη  κοινωνία . Η είδηση δε αυτή αναπαράγεται ξανά και ξανά από τον τύπο και την τηλεόραση .                                
              Την υπέρτατη . όμως , αξία του Θεοδωράκη ,την  άφησαν να περάσει απαρατήρητη.
              Ασχολίαστη . Ούτε λέξη γι ‘ αυτή . ¨ Μούγκα ¨, όπως λέει ο λαός μας . Κανείς δεν θέλησε να τον ανεβάσει στο ηγετικό ¨ πάνθεο ¨ . Εκεί που είναι η θέση της και η αξία της .         Γιατί ;                  Απλούστατα σήμερα  προβάλλεται και διαφημίζεται η μετριότητα ,η διαπλοκή η φαυλότητα          η απαξία και η ανικανότητα και αγνοείται η ικανότητα , η εντιμότητα το ήθος και ο καθαρός βίος .                                                                       
             Τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν είχα τη τιμή να τον γνωρίσω . Ό,τι γνωρίζω για το πρόσωπό του , το γνωρίζω από τον τύπο και την τηλεόραση . Η πράξη του που παραπάνω περιγράφω με συγκλόνισε και με συγκίνησε πολύ. Το απέραντο μεγαλείο της ψυχής του                            ξεχύθηκε σ ’ολόκληρη τη χώρα . Και μαζί με αυτό το ήθος του , η εντιμότητά του , η  υπευθυνότητά του ,  ως ανθρώπου και πολιτικού . Μακάρι να βρει πολλούς μιμητές .  Η                
γραφίδα μου στο σημείο αυτό θα ήθελε να τον ευχαριστήσει από τα βάθη της ψυχής μου .   Να του εκφράσει τον θαυμασμό μου και να τον συγχαρεί . Παράλληλα να του πει ένα       μεγάλο εύγε . Μπράβο του .
             Β.Π. - Βόλος 8-10-2019      


                                                                                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: