Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Τρεις Μεγάλοι της Ευρώπης για το Έπος του Σαράντα


                         Τρεις Μεγάλοι της Ευρώπης για το Έπος του  Σαράντα       
          Τρεις αρχηγοί Κρατών : Της Αγγλίας ο Πρωθυπουργός  Ουίνστων Τσώρτσιλ ( 1874 – 1965) , ο Ηγέτης της Σοβιετικής ΄Ένωσης Ιωσήφ Στάλιν ( 1879 – 1953 ) και   ο Πρόεδρος  
της Γαλλίας Ντε Γκολ ( 1890 – 1970 ) , έκαναν δηλώσεις για τους ΄Ελληνες και   το ρόλο  της Ελλάδας  στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο :                             
        ¨ Δήλωση Τσώρτσιλ : ¨Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες . Τώρα   θα λέμε : Οι ήρωες πολεμούν σαν  Έλληνες . Η λέξη ηρωισμός φοβάμαι ότι δεν αποδίδει το ελάχιστο εκείνων των πράξεων αυτοθυσίας των Ελλήνων , που ήταν καθοριστικός παράγων της νικηφόρου εκβάσεως του κοινού αγώνα των εθνών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο  Πόλεμο διά την ανθρώπινη ελευθερία και αξιοπρέπεια . Εάν δεν υπήρχαν η ανδρεία των Ελλήνων και η γενναιοψυχία τους , η έκβαση του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη ¨ .            
          Δήλωση Στάλιν :¨ Λυπάμαι , διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν διά να ευγνωμονώ τον ελληνικό λαό , του οποίου η αντίσταση έκρινε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο . Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε , μικροί εναντίον μεγάλων . Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη  Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε ¨.                             
          Δήλωση Ντε Γκολ : ¨ Αδυνατώ να αποδώσω το δέον εύρος της ευγνωμοσύνης   που       αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση του λαού και των Ηγετών της Ελλάδος ¨ .         
           Αυτά τα παραπάνω ντοκουμέντα , που δικαιωματικά μας ανήκουν , ας τα λάβουν υπόψη τους , όσοι διανοηθούν να προσβάλλουν τα εθνικά και εδαφικά μας δικαιώματα .                 
           Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος – 31- 10- 2019                       .                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια: