Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Έλληνες αεί παίδες εισίν

                                                             ¨ Οι Έλληνες αεί Παίδες εισίν  ¨                         
           Ο Πλάτων στο έργο του ¨ Τίμαιος¨ , βάζει τον Αιγύπτιο ιερέα να λέει στο Σόλωνα  ότι οι  ¨ Έλληνες  παραμένουν πάντα  παιδιά . Εμείς κρατήσαμε τη ρήση              αυτή σαν ένα                  χαρακτηρισμό , πως εμείς οι Έλληνες , είμαστε πάντα παιδιά ανέμελα , πως δεν εμβαθύνουμε στα πράγματα , λίγο παράτολμοι , αλλά και εγωιστικοί .             
          Είμαστε κατά τον Πλάτωνα ένας λαός χαζοχαρούμενος . Ένας λαός που πάντα ενεργεί βιαστικά και επιπόλαια , χωρίς σοβαρούς σχεδιασμούς και προοπτικές .
          Εμείς οι αεί παίδες ξεχνάμε το απλό και κρίσιμο μάθημα . ΄Ότι οι νίκες γεννιούνται μέσα από την ενότητα . Ενώ οι ήττες είναι απόρροια διχόνοιας , αγνωσίας και ιδεοληψίας .           
Είναι δυνατόν με τέτοια θολούρα , που έχουν στο κεφάλι τους φασίστες , Κομμουνιστές , ψευδοδημοκράτες , αλλοπρόσαλλοι , ιδιοτελείς , ανίκανοι , τρωκτικά , απάτριδες  και αντίχριστοι να συνεργαστούν ; . ¨ Πατρός τε και μητρός τε και άλλων προγόνων , τιμιώτερον εστί η Πατρίς ¨ , έλεγαν οι πρόγονοί μας . Γνωστή και θλιβερή είναι σήμερα η αποδόμηση και η καπηλεία των λέξεων Πατρίδα – Έθνος . Μας πνίγουν τα ρεύματα Διεθνισμού . Εμείς αρνούμεθα το νέκταρ της Ελληνοχριστιανικής   μας παρακαταθήκης .             
Δίκαιο είχε ο Πλάτων που έλεγε : ¨ ΄Ελληνες αεί παίδες εισίν ¨.    
        Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος – 21-9- 2019                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: