Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Υιοθέτησε τον ¨Χάσικο¨ της Ναυπάκτου


                                             Υιοθέτησε τον ¨Χάσικο¨ της Ναυπάκτου                            
                 Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης του ¨ Χάσικο ¨ της Ναυπάκτου … Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία ενός σκύλου που παρέμεινε από τον Νοέμβριο του 2017     στο         σημείο όπου σκοτώθηκε το αφεντικό του , στην παλαιά περιφερειακή οδό προς        τον              ποταμό Εύηνο . Τελικά με ένα βίντεο που ανέβασε στο κανάλι του στο Υou Tube ένας Ισπανός ακτιβιστής , έκανε γνωστό    ότι   εκείνος και το επιτελείο του ταξίδεψαν μέχρι τη Ναύπακτο και πήραν τον σκύλο , ο οποίος ζούσε  στο     σημείο , όπου είχε σκοτωθεί το αφεντικό του .                                      
                  Ο Ισπανός ζωγράφος και επικεφαλής της ΜΚΟ  ¨ letsAdopEspanaViktor Lacrini ταξιδεύει σε όλο  τον κόσμο και διασώζει κακοποιημένα ή αδέσποτα σκυλιά .                              
                  Έτσι έγινε κα με τον ¨ Χάτσικο ¨ της Ναυπάκτου , που πήρε ο Ισπανός , αφήνοντας ένα σημείωμα  στο μέρος όπου ζούσε , για να καθησυχάσει όσους τον φρόντιζαν . ¨ Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και πολύπλοκες διασώσεις που έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ ¨, ανέφερε ο ίδιος στο βίντεό του , διαρκείας 43 λεπτών , στο οποίο εξηγεί , μάλιστα , τους λόγους για τους οποίους πήρε το σκυλί    από    το     συγκεκριμένο σημείο .                                         
                  Ο Ισπανός ταξίδεψε από τη Βαλένθια , όταν έμαθε για την ιστορία του …ελληνικού ¨Χάτσικο¨.  
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ¨ Χάτσικο ¨ ήταν ένας λευκός σκύλος ράτσας ¨ Ακίτα ¨ , ο οποίος γεννήθηκε το    1923 στην Οντάτε της Ιαπωνίας . Έγινε διάσημος για την αξιοθαύμαστη αφοσίωσή του στον κύριό του , στον οποίο έμεινε πιστός σε όλη του τη ζωή .     
                  Επιμέλεια κειμένου : Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 13-8-2019              . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: