Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Και που δεν έχει πάει


                                                             Και που δεν έχει πάει
               Ο happy traveler της Ελληνικής Κυβέρνησης  Τέρενς Κουίκ μπήκε στο στόχαστρο ενός ¨ γαλάζιου ¨ Βουλευτή , ο οποίος με ερώτησή του στη Βουλή ζητά να     μάθει πόσα  ταξίδια έχει κάνει ο Υφυπουργός Εξωτερικών και πόσο κόστισε το …¨ tour ¨ του   ανά την υφήλιο στο ελληνικό λαό .
               Ο Βουλευτής της Ν.Δ .,θεωρεί ότι η στάση του πρώην Ανελίτη  και    σήμερα   ¨ Τσιπρικού¨    Υφυπουργού είναι προκλητική , καθώς , όπως αναφέρει , στους 26 μήνες θητείας του στο                Υπουργείο Εξωτερικών έχει πραγματοποιήσει … 70 ταξίδια !      
                Αυτές τις μέρες  πραγματοποίησε ταξίδι στην Αίγυπτο , το έκτο στη χώρα μέσα σε δύο χρόνια , μία μέρα πριν ήταν στην Κύπρο , ενώ προγραμματίζει να μεταβεί στην Αυστραλία τον Μάρτιο . Και όλα αυτά για υποθέσεις , για τις οποίες ένας Πρέσβης ή ένας Πρόξενος της Ελλάδος ή ένας αξιωματούχος , του υπουργείου στην Αθήνα , θα μπορούσε να τις τακτοποιήσει τηλεφωνικά , αναφέρει ο Βουλευτής , επισημαίνοντας , πως 70 ταξίδια σε 26 μήνες , δεν θα είχαν κάνει όλοι μαζί οι προκάτοχοι του κΚουίκ,σε 20 χρόνια.         
                Τα ταξίδια πολλά , τα έξοδα ακόμα περισσότερα καθώς , όπως αναφέρει ο επερωτών Βουλευτής ,εκτός από τα έξοδα του Υφυπουργού , περιλαμβάνονται :   
Α : Τα έξοδα τουλάχιστον για ένα ή δύο άτομα , που τον συνοδεύουν .             
Β  : Τα έξοδα των κατά τόπους Πρεσβειών ή Προξενείων της Ελλάδας .            
Γ   : Ημερήσια αποζημίωση , που είναι 140-150 Ευρώ την μέρα για τον Υφυπουργό .         
                 Με την υπογραφή Τσίπρα αλλά και του εκάστοτε Υπουργού Εξωτερικών , το
¨ Τέρενς τουρς ¨ , έχει γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο , σύμφωνα με όσα αναφέρει  ο Βουλευτής της Ν.Δ. , καθώς σε σύνολο 790 ημερών θητείας , έχει λείψει από τη χώρα
200 ημέρες . Αυτό πρακτικά σημαίνει , πως η χώρα βγήκε από τα προγράμματα επιτήρησης, ο κατώτατος μισθός ανέβηκε , η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές , αλλά ο Τέρενς Κουίκ δεν είναι εδώ για να  μάθει … τα ευχάριστα !
                   Αμερική , Αυστραλία , Κίνα , Αφρική … Και που δεν έχει πάει τους τελευταίους μήνες , ο ταξιδευτής υπουργός , του οποίου το χαρτοφυλάκιο συνδέεται με τον Απόδημο Ελληνισμό . Το εντυπωσιακό , πάντως , είναι ότι στο site του   Υπουργείου έχουν εκδοθεί μόλις … 15 δελτία Τύπου για όλη αυτή την πλούσια , διετή υπερδραστηριότητα .
                   Β.Π.  – Βόλος , 31-1- 2019                       .                   

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: