Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Τι σου είναι , τέλος πάντων ,αυτοί οι Άγγλοι


                                       Τι σου είναι , τέλος πάντων , αυτοί οι Άγγλοι
              Αν γινόταν στην Ελλάδα , αυτό το ελάχιστο τροχαίο περιστατικό , οι αρμόδιες αρχές θα το είχαν κάνει ¨ γαργάρα ¨ και θα το είχαν προσπεράσει . Στην   Αγγλία,όμως,         δεν συμβαίνουν κάτι τέτοια . 
              Ας δούμε την ανταπόκριση :  ¨ Προσωπική συγγνώμη απηύθυνε ο Βασιλικός σύζυγος , Δουξ του Εδιμβούργου , Πρίγκιπας Φίλιππος , την Κυριακή 20-1-2019    σε            επιστολή του προς την Έμα Φερουέδερ , η οποία τραυματίστηκε στις 17 Ιανουαρίου 2019 , σε ατύχημα με οδηγό τον σύζυγο της Βασίλισσας Ελισσάβετ .            
              Στην επιστολή του ο 97χρονος πρίγκιπας , αναφέρει , ότι η λάμψη του χειμερινού ήλιου , ίσως να τον τύφλωσε προσωρινά καθώς έστριβε σε επαρχιακή οδό      κοντά  στα  Βασιλικά κτήματα του Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ . Στο όχημα των θυμάτων , εκτός  από την Φερουέδερ , επέβαιναν η 28χρονη συνοδηγός , που υπέστη μώλωπες  στα γόνατα και       το εννιάχρονο παιδί της . Το παιδί δεν υπέστη το παραμικρό .     
             Η επιστολή συγγνώμης του Πρίγκιπα δημοσιοποιήθηκε ύστερα από την οξεία κριτική που δέχθηκε , τόσο ο Φίλιππος , όσο και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ , γύρω από τη διαχείριση του περιστατικού . Το θύμα του ατυχήματος , που υπέστη κάταγμα στο καρπό , χαρακτήρισε τον Πρίγκιπα ¨ ιδιαίτερα αναίσθητο και αδιάφορο ¨ , μετά    την      δημοσίευση φωτογραφιών του να οδηγεί χωρίς ζώνη ασφαλείας 48 ώρες μετά το ατύχημα στο Σάντριγχαμ . Η Φερουέδερ  ζήτησε την παραπομπή του Φιλίππου στη δικαιοσύνη , εφόσον πιστοποιηθεί ότι  Πρίγκιπας ευθυνόταν για τη σύγκρουση .            
            Στην επιστολή του , ο Φίλιππος γράφει : ¨ Θέλω να σας πω πόσο λυπάμαι , για τον ρόλο μου στο ατύχημα . Υπό κανονικές συνθήκες θα είχα αποφύγει τη σύγκρουση , αλλά ο εκθαμβωτικός χειμερινός ήλιος περιόρισε την ορατότητά μου . Θέλω να εκφράσω την ειλικρινή θλίψη μου για τις επιπτώσεις του ατυχήματος και τη χαρά μου για το ότι δεν τραυματιστήκατε σοβαρά ¨. Η αστυνομία του Νόρφολκ πραγματοποιεί έρευνα για το περιστατικό , ενώ ο Πρίγκιπας υποβλήθηκε σε ενδελεχείς εξετάσεις .
            Την ικανοποίησή της για τη επιστολή του Πρίγκιπα εξέφρασε η Φερουέδερ , λέγοντας : ¨ Θεωρώ ότι η απόφασή του να μου γράψει και να υπογράψει την επιστολή ως ¨ Φίλιππος ¨ , αντί του επίσημου πριγκιπικού τίτλου του , ήταν πολύ σωστή . Διαπίστωσα ότι ο Πρίγκιπας είναι ικανός για ειλικρινή , ζεστά , ανθρώπινα, συναισθήματα¨ .
            Το περιστατικό είχε εξελιχθεί σε κόλαφο για τις δημόσιες σχέσεις των ανακτόρων , μετά την αποκάλυψη , ότι η εταιρεία Land Rover παρέδωσε  νέο τζιπ για τον Φίλιππο λίγες ώρες μετά το ατύχημα . Παπαράτσι είχαν , μάλιστα , φωτογραφίσει τον Φίλιππο να οδηγεί την επόμενη μέρα χωρίς ζώνη ασφαλείας .
            Β.Π. – Βόλος 30-1-2019  .         

                             
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: