Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Άνθρωποι και ζώα

                                    Άνθρωποι και ζώα

          Ενοχλούσε , προφανώς , την κυρία η παρουσία του σκύλου στο σπίτι της , σ’ένα χωριό του Κιλελέρ της Λάρισας .
         ¨Να το πάρεις ¨, είπε στο σύζυγο , ¨ και να το πας στο βουνό , στο ποιμνιοστάσιο , κοντά στα πρόβατα ¨.
          Ήταν Τετάρτη πρωί της 5 Δεκεμβρίου 2017 . Ο εβδομηνταπεντάχρονος συνταξιούχος Λαρισαίος αγρότης , εκτελώντας ¨ άνωθεν εντολήν ¨, έφερε το αγροτικό του στο σπίτι και ξεκίνησε με τον σκύλο για το μαντρί του . Κατά το ξεκίνημα έκανε το μοιραίο και επιπόλαιο λάθος . Δεν φόρτωσε το ζώο , μεγαλόσωμο προφανώς ως ισχυρίζεται , στη καρότσα του αγροτικού για την μεταφορά του , αλλά το έδεσε με ένα σχοινί περασμένο στο λαιμό , πίσω από την καρότσα του αγροτικού . Από εκεί προκλήθηκε το θανατηφόρο ατύχημα . Λόγω  της ταχύτητας που ανέπτυξε το αγροτικό , ο σκύλος ήταν αδύνατον να ακολουθήσει , με αποτέλεσμα να σέρνεται αρκετά χιλιόμετρα , οπότε επήλθε και το τραγικό τέλος του .
          Κατά σύμπτωση , ένας πολίτης μέλος της ¨ Φιλοζωικής εταιρείας ¨ , που ακολουθούσε το αγροτικό , έβλεπε το μακάβριο θέαμα και κορνάριζε στον αγρότη να σταματήσει . Κάποτε , πήρε χαμπάρι ο αγρότης , σταμάτησε , αλλά ήταν πλέον πολύ αργά . Το ζώο , βαριά τραυματισμένο , ξεψυχούσε.
        ¨Τι έκανες ρε άνθρωπε ¨ , του είπε ο φιλόζωος . ¨ Ούτε που κατάλαβα τι γινόταν ¨ , ήταν η απάντηση του αγρότη .
          Έτσι έχει αυτή η μικρή αληθινή ιστορία της κακοποίησης ζώου σε ένα χωριό του νομού Λάρισας . ΄Ενας φύλακας-σκύλος ¨δολοφονήθηκε¨ από την εγκληματική επιπολαιότητα ενός ανθρώπου . Θα μου πείτε ; Και τι έγινε ; Άλλαξε τίποτα ; Τέτοιοι χοντρόπετσοι και αδιάφοροι , καθώς είμαστε , χωρίς αισθήματα , χωρίς πνευματικές περγαμηνές , περιστατικά σαν το τωρινό θα επαναλαμβάνονται και θα τα θεωρούμε εντελώς φυσιολογικά .
Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος – 13/12/2017           . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: