Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Που γεννάται ο Χριστός

                             Που γεννάται ο Χριστός

          Μη ψάξετε στις δεξιώσεις . Ούτε στις τηλεοράσεις . Ούτε στα αναρίθμητα ξέφρενα ή ανιαρά ρεβεγιόν των κλαμπ , των καζίνων , των πολιτικών κομμάτων , των ξένων πρεσβειών , των ποδοσφαιρικών ομάδων και των διαφόρων φιλανθρωπικών σωματείων . Δεν προτιμά τα μέρη με ρηχά χάχανα και βαθιά υποκρισία .
          Ο Χριστός γεννάται στα σπίτια εκείνων που υπομένουν χωρίς να βαρυγκωμούν . Θα τον βρείτε στις φυλακές , στα κελιά όσων έχουν μετανοήσει για τις πράξεις τους , στους δρόμους , όπου περιπλανώνται όσοι Τον αναζητούν , στα δωμάτια των νοσοκομείων , όπου οι ασθενείς προσεύχονται για την υγεία των διπλανών τους και για τη δική τους , στα φτωχόσπιτα , όπου αγαπημένες οικογένειες κάνουν με πίστη τον σταυρό τους πριν γευματίσουν , παντού όπου η υπερηφάνεια έχει μακρύνει πολύ για να δώσει χώρο να καθίσει η χάρις Του . Εκεί γεννάται και συχνάζει ο Χριστός και εκεί μπορούμε να βρούμε το νόημα στη ζωή  μας , αντοχή για τα δεινά της θνησιμότητας και ελπίδα για το τώρα , το αύριο και το πάντα .
          Στο περίπατό μου στο Ζάππειο συνάντησα έναν μοναχικό καλλιτέχνη , που τραγουδούσε . Συστήθηκε ως ¨ Τσάρλι ¨ από τη Σερβία . Επί ώρα πολλή τραγουδούσε χωρίς να περνά ούτε ψυχή ( κρύο γαρ ) . Αυτό δεν τον απασχολούσε καθόλου . Ήθελε απλά να τραγουδά , δίχως να τον ενδιαφέρει αν θα περνούσε κάποιος που θα του άφηνε χρήματα .
          Κάπως έτσι είναι οι Σέρβοι : Αγέρωχοι , χωρίς να γίνονται αλαζόνες . Σπουδαίος λαός . Βαθύς , εσωτερικός , γαλήνια άκαμπτος . Κάτι τέτοιο θαυμάσαμε το 1999 , όταν η αφιονισμένη Δύση , με τα ήθη της σε ελεύθερη πτώση και την αξιοπρέπειά της μηδενισμένη , αποφάσισε να βομβαρδίσει τη Σερβία για να εδραιωθεί το Ισλάμ στην Ευρώπη και να πάρουν πίσω το αίμα τους οι Γερμανοί για την αντίσταση που συνάντησαν από τους Σέρβους στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο . Και να μην ξεχνάμε : Οι Σέρβοι είναι Ορθόδοξοι . Η θρησκεία παίζει τεράστιο ρόλο στο σμίλευμα της ψυχής των εθνών . Πάντα έπαιζε . Καλά Χριστούγεννα .
Παν. Λιάκος – Εφημ.¨Δημοκρατία¨ - Αθήνα 22/12/2017       .



    

Δεν υπάρχουν σχόλια: