Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Νεολαία με όραμα

                                   Νεολαία με όραμα

          Ζούμε στη χώρα , όπου ο υπουργός Δικαιοσύνης προτείνει την ψήφιση νόμου και η Βουλή των Ελλήνων τον ψηφίζει , με τον οποίο αποφυλακίζονται σκληροί , αμετανόητοι δολοφόνοι και βιαστές , που αμέσως μετά την αποφυλάκισή τους συνεχίζουν να δολοφονούν και να βιάζουν . Και ο θεσπίσας τον νόμο υπουργός , αλλά και το κυβερνόν κόμμα συνεχίζουν να νιώθουν υπερήφανοι για την πράξη αυτή …
          Ζούμε στη χώρα , όπου η Κυβέρνηση δείχνει κατανόηση σε συμμορίες που κατέχουν συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας , στην οποία δεν επικρατούν οι νόμοι του Ελληνικού Κράτους , αλλά ο νόμος της ζούγκλας .
          Ζούμε στη χώρα , όπου όποιος του κατέβει κάνει κατάληψη σε δημόσια κτίρια , τα οποία λεηλατεί , με τις αρμόδιες υπηρεσίες να τηρούν στάση που δείχνει ότι στην ουσία επικροτούν τις καταλήψεις και τις καταστροφές , αντί να εφαρμόζουν τον νόμο .
           Ζούμε στη χώρα που έχει Πρωθυπουργό , ο οποίος ξεκίνησε την … καριέρα του ως καταληψίας !
           Όχι , δεν περιορίζονται στα παραπάνω τα φαινόμενα διάλυσης της χώρας . Η Ελλάδα είναι σε βαθιά παρακμή , χωρίς πνευματική , πολιτική και οικονομική ηγεσία . Η διαφθορά , η οικογενειοκρατία , ο κομματισμός επί δεκαετίες , δημιουργούσαν ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης , παιδείας , λειτουργίας του Κράτους και της αγοράς , ένα μοντέλο που επηρέασε την ψυχοσύνθεση του σύγχρονου Έλληνα .
           Όλα αυτά οδήγησαν στην οικονομική κρίση , την οποία εκμεταλλεύτηκαν περιθωριακά στοιχεία , που έκαναν έφοδο στην εξουσία και οδηγούν την πατρίδα όχι απλά σε χειρότερα , αλλά σε εξαιρετικά επικίνδυνα μονοπάτια . Όμως , δεν υπάρχει μόνο η νεολαία των βορείων προαστίων και των πλουσίων ¨ αριστερών ¨ υπουργών , που κάνει ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής εκ του ασφαλούς , στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών .
          Το άρθρο αυτό απευθύνεται στους απλούς πολίτες και κυρίως στην Ελληνική νεολαία , η οποία πρέπει να διεκδικήσει και να πάρει στα χέρια της τις τύχες αυτής της ένδοξης και συνάμα δύστυχης χώρας .
           Οι νέοι της Ελλάδας και εκείνοι που από ανάγκη βρίσκονται στο εξωτερικό , καθώς και όσοι είχαν την τύχη να μείνουν και να υπηρετήσουν από διάφορα πόστα αυτή την πατρίδα , πρέπει να κάνουν τη δική τους δημοκρατική επανάσταση ! Για να σωθεί η Ελλάδα από τα χέρια των ανεύθυνων , ανίδρωτων καταληψιών , οι οποίοι εφόρμησαν στην εξουσία , αλλά και από τα χέρια των διαφόρων ¨βαρώνων¨που και να θέλουν , δεν μπορούν να σώσουν την πατρίδα .
            Πρέπει να βρεθούν νέοι με όραμα , ηθική , εντιμότητα και πατριωτισμό .
            Τους περιμένουμε .
            Σάββας Καλεντερίδης – Αθήνα – Δεκ. 2017                                                                                                                           

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: