Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Άξιος Δημοσίου Επαίνου

                             Άξιος Δημοσίου Επαίνου

          Συγκλονίστηκε το πανελλήνιο . Εντυπωσιάστηκε η Κοινή Γνώμη . Σπάνιο το περιστατικό . Συνέβη στο Βόλο .
          Ένας 59χρονος , ο Γιώργος Αρβανίτης , διανύων μετεγχειρητικό στάδιο εγχείρησης καρδιάς , δεν υπολόγισε τη ζωή του . Μόλις είδε τις φλόγες να τυλίγουν την μονοκατοικία της οδού Μικράς Ασίας 15 , στη Νέα Ιωνία – Βόλου , όπου διέμενε η γειτόνισσά του 25χρονη φοιτήτρια από τη Λαμία , με κινητικά προβλήματα από τροχαίο , όρμισε μέσα στη φωτιά . Η εξώπορτα δεν άνοιγε , ήταν κλειδωμένη . Πήγε στο παράθυρο , έσπασε τα παραθυρόφυλλα και πήδηξε μέσα στο δωμάτιο . Αμέσως αγκάλιασε την κοπέλα και με γρήγορες και δυνατές κινήσεις πετάχτηκε στην αυλή και στην έξοδο . Η σωτηρία ήταν γεγονός .  
         Μεγάλη η πράξη . Τεράστια η αυτοθυσία ενός ανθρώπου να σώσει από βέβαιο θάνατο έναν συνάνθρωπό του . Εκτός από τα προβλήματα  υγείας , είχε ο σωσίας του περιστατικού γυναίκα και δύο παιδιά . Όλα τα παραπάνω  δεν τα σκέφθηκε , δεν τα υπολόγισε . Συνταραγμένος , ότι κινδυνεύει ένας άνθρωπος , όπου τεράστιες φλόγες έκαιγαν τα πάντα , δεν έκανε πίσω , δεν λιποψύχησε , έκανε μπροστά για να σώσει μια ζωή , για να σώσει τη γειτονοπούλα του φοιτήτρια . Και τα κατάφερε χάρη στον δυναμισμό και στην ταχύτητα που εφήρμοσε στην αντιμετώπιση του συμβάντος .
       Ένα μεγάλο εύγε στο ατρόμητο και γενναίο παλικάρι , που έσωσε μέσα από τις φλόγες μια ανθρώπινη ζωή . Το παράδειγμά του , ο άθλος του πρέπει να γίνει γνωστός σε όλη την Ελλάδα . Ένα περιστατικό αναφοράς στο χρέος και στο καθήκον που πρέπει να μας διακρίνει απέναντι στην ανάγκη και στον κίνδυνο κάθε συνανθρώπου μας .
          Στο σημείο αυτό κάνω πρόταση στην Ακαδημία Αθηνών , όπου στα τέλη κάθε Δεκεμβρίου βραβεύει πράξεις και γεγονότα κορυφαίας υφής του 2017 , να συμπεριλάβει στους επαίνους της την αυτοθυσία που επέδειξε ο Γιώργος Αρβανίτης , σώζοντας από βέβαιο παρανάλωμα του πυρός έναν άνθρωπο . Θα αποτελεί μια ελάχιστη αναγνώριση σ’ένα ανθρώπινο επικίνδυνο τόλμημα.
         Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος – 1/11/2017

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: