Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Οδηγός ζωής

                                    Οδηγός ζωής

          Διαβάζουμε και βλέπουμε  καθημερινά στις εφημερίδες και στη τηλεόραση για αυτοκτονίες ανθρώπων . Μια κοινωνική κατάρα , ένας ηθικός ξεπεσμός που δεν έχει αρχή και τέλος .
         Ένας κουρελιασμένος κόσμος που ζούμε , ο οποίος μέρα με τη μέρα γίνεται πιο ρακένδυτος , δεν οδηγεί πουθενά και μας
¨προτείνει¨ την μεγάλη ¨ απόδραση ¨ , η οποία μεταφράζεται σε ¨οδηγό¨ αυτοκτονίας .
       Γράφοντας τις παραπάνω σκέψεις , η μνήμη μου πήγε αρκετές δεκαετίες πίσω , τότε που κυκλοφορούσε στο Λονδίνο ένα μικρό βιβλίο , που έδινε συμβουλές θανάτου χωρίς οδύνη και με αξιοπρέπεια .
      Συγγραφείς του βιβλίου πολλοί γιατροί , πολλοί δικηγόροι , πολλοί κοινωνιολόγοι . Εξέφραζαν την άποψη , ότι η έξοδος από την ζωή , η εκούσια έξοδος αποτελεί σίγουρη προοπτική για μεγάλα πλήθη ανθρώπων . Μοναδικό πρόβλημα , ο τρόπος εξόδου . Γι αυτό και το εγχειρίδιο με τις πρακτικές οδηγίες .
      Τα γραφεία της εταιρίας , εκείνα τα χρόνια , πλημμύρισαν επιστολές από μεσόκοπους ή ηλικιωμένους , που τώρα μεν λένε πως είναι υγιείς και ευτυχείς , θέλουν όμως , να είναι ενημερωμένοι αν κάποτε αποφασίσουν να ¨ φύγουν ¨ να χρησιμοποιήσουν τις οδηγίες του βιβλίου , αμέσως .
     Σ’αυτόν τον κουρελιασμένο κόσμο , που ζούμε , πότε θα κυκλοφορήσει η αλήθεια , ένα πολύτιμο μικρό βιβλίο με τίτλο ¨Οδηγός ζωής¨ , που να μας μαθαίνει , πώς να ζούμε σωστά την κάθε ώρα , την κάθε μέρα της ζωής μας .
     Ένα πόνημα γεμάτο αισιοδοξία και φως για το ¨σήμερα¨ και για το ¨αύριό¨ μας .
     Βασίλης Παλαμηδάς , Βόλος 4/8/2017    .     



Δεν υπάρχουν σχόλια: