Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Γεννημένος Πρωταγωνιστής


               Υπήρξε ένας από τους μεγάλους της μεταπολεμικής γενιάς στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου . Ο λόγος για τον Νίκο Κούρκουλο ( 1934 – 2007 ) , ο οποίος έζησε 73 χρόνια κάνοντας τεράστιες επιτυχίες στον κόσμο του θεάματος .

               Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου αναλαμβάνει εξ αρχής ρόλους πρωταγωνιστή , κάνοντας μεγάλες επιτυχίες . Σεμνός και δραστήριος , με πηγαίο ταλέντο κυριαρχεί με το παίξιμό του στο παλκοσένικο και στις οθόνες του Ελληνικού σινεμά . Πρωταγωνιστεί σε ταινίες που τις διακρίνει η ποιότητα παραγωγής και η τέχνη , γι’αυτό και τα εισιτήρια είναι χιλιάδες και οι τιμητικές διακρίσεις πανάξιες στον μεγάλο καλλιτέχνη .

               Σύζυγός του ήταν η Μελίτα Κουτσογιάννη , βοηθός σκηνοθέτη , με την οποία απέκτησαν τον Άλκη και την Μελίτα . Ο Άλκης έγινε ηθοποιός και η Μελίτα ασχολείται με τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις .

               Σταθμός στη ζωή του Νίκου Κούρκουλου ήταν η γνωριμία του με τη Μαριάννα Λάτση ( έτος γέν 1953 ) , το καλοκαίρι του 1986 κατά τη διάρκεια παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου . Ένας ξαφνικός έρωτας φουντώνει και για τους δύο .

               Εκείνη την εποχή η Μαριάννα Λάτση ήταν παντρεμένη με τον δάσκαλο του σκι και Δήμαρχο Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα με τον οποίον απέκτησαν ένα γιο , τον Πάρη ( 1983 ) , ενώ το διαζύγιό της βγήκε το 1987 . Παράλληλα ο Κούρκουλος ζήτησε αμέσως διαζύγιο από την σύζυγό του Μελίτα . Διατήρησαν μια άψογη στάση αγάπης και σεβασμού όλα τα μετέπειτα χρόνια .

               Ο Νίκος Κούρκουλος είχε τέσσερα παιδιά . Δύο από τον γάμο του με την Μελίτα και άλλα δύο από τη σχέση του με την Μαριάννα Λάτση την οποία δεν παντρεύτηκε ποτέ . Την  Εριέττα ( 1993 ) και τον Φίλιππο ( 1998 ) .

               Η τελευταία γυναίκα που μπήκε στη ζωή του του Νίκου Κούρκουλου είναι η εγγονή του Αμαλία ( 2004 ) . Καρπός του γάμου της κόρης του Μελίτας ( 2003 – Σπέτσες ) με τον επιχειρηματία Μενέλαο Κυριακόπουλο .

                Το 2001 ο ηθοποιός διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο στο ρινοφάρυγγα . Παρά τα προβλήματα υγείας συνέχισε να αγωνίζεται για το Εθνικό Θέατρο . Απεβίωσε στις 30 Ιανουαρίου 2007 και κηδεύτηκε στις 31 Ιανουαρίου 2007 από το νεκροταφείο Ζωγράφου , στη γειτονιά , όπου μεγάλωσε .

               Καλό σου ¨ταξίδι¨ παλικάρι και λεβέντη μου του Ελληνικού κινηματογράφου και του Θεάτρου .
               Β.Π. – Βόλος 4/12/2015           .                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: