Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο πατέρας της Ελληνικής Σοκολάτας


               ¨ Έφυγε ¨ από τη ζωή , πλήρης ημερών , αφήνοντας παρακαταθήκη την πιο γλυκιά ιστορία της Ελλάδος , την σοκολατοβιομηχανία   ΙΟΝ AE .

                    Ο λόγος για τον αείμνηστο Ιωάννη Κωτσιόπουλο , που πέθανε σε ηλικία 85 ετών και ήταν ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε και έστησε την Σοκολατοποιΐα ΙΟΝ ΑΕ .

                   Ήταν το έτος 1930 , όταν μια ομάδα ανθρώπων ξεκίνησε μια εταιρεία πρότυπο για την Ελλάδα , στην οδό Πειραιώς στο Νέο Φάληρο .

                   Η μεγάλη ανάπτυξη της ΙΟΝ ΑΕ χρονολογείται μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο . Από το 1956 δημιουργείται η εμπορική εταιρεία Αφοι Κωτσιόπουλοι ΑΕ , η οποία αναλαμβάνει διάθεση των προϊόντων της ΙΟΝ , καθώς και των προϊόντων της ΝΑΣΚΟ .

                  Με την παραγωγή ευρείας γκάμας ζαχαρωδών και σοκολατοειδών προϊόντων η ΙΟΝ ΑΕ διαθέτει σήμερα τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής  ( Ν.Φάληρο , Άρτα , Μαρκόπουλο Αττικής ) , με υψηλή παραγωγική δυνατότητα , εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων προϊόντων .

                  Με σύνολο εργαζομένων που ξεπερνά τους 970 και κύκλο εργασιών κοντά στα 105 εκατομμύρια Ευρώ , κατατάσσεται μεταξύ των 60 μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα και είναι εξ ολοκλήρου ¨ ελληνικών συμφερόντων ¨ .

                  Σήμερα , η ανοδική πορεία της ΙΟΝ ΑΕ συνεχίζεται , στο δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος – μεγάλος ιδρυτής .
                  Β.Π. – Βόλος 26/11/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: