Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Πρωταθλητές της πολιτικής ζωής


               Ο Ελευθέριος Βενιζέλος προπολεμικά και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μεταπολεμικά , είναι οι δύο ¨ πρωταθλητές ¨ της πολιτικής ζωής του τόπου .

               Και οι δύο ξεπέρασαν τα 14 χρόνια συνολικής άσκησης της Πρωθυπουργίας , με τον Ελευθέριο Βενιζέλο να έχει ξεπεράσει κατά λίγες μέρες τα 14,5 και τον Κ. Καραμανλή να υπολείπεται μερικά εικοσιτετράωρα .

               Πίσω τους έρχεται ο Χαρίλαος Τρικούπης με περίπου 13 χρόνια στη Πρωθυπουργική καρέκλα , ενώ τον ακολουθούν , με 11 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος . Στην έκτη θέση ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης έμεινε Πρωθυπουργός συνολικά εννέα χρόνια .

                Οπωσδήποτε , ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατέχει ένα αξεπέραστο ρεκόρ , που δύσκολα στο μέλλον μπορεί να καταρριφθεί :

Από την ημέρα που ορκίστηκε για πρώτη φορά Πρωθυπουργός ( 5-10-1955 ) ως τη στιγμή που παραιτήθηκε για τελευταία φορά το 1980 για να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας , κύλησαν περίπου 25 χρόνια .

               Είναι ο ¨ Μαθουσάλας ¨ της πολιτικής ζωής του τόπου , καθώς πρέπει να προσθέσουμε και τα 15 χρόνια από την πρώτη ορκωμοσία του , ως Προέδρου της Δημοκρατίας , ως την άνοιξη του 1995 , οπότε έληξε η δεύτερη θητεία του .

              Ο Κ . Καραμανλής είναι ο μοναδικός ηγέτης , που κυριάρχησε στη πολιτική ζωή επί σαράντα χρόνια .

 
              Β.Π. – Βόλος 3/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: