Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

δεν παει


               Οι εκλογές έρχονται . Οσονούπω , την Κυριακή 20-9-2015 θα πάμε να ψηφίσουμε ξανά , ¨ τρεις εκλογικές αναμετρήσεις¨ μέσα σ’ένα χρόνο , τους πολιτικούς που θα μας κυβερνήσουν .

               Κοιτάζω γύρω μου τους καθημερινούς ανθρώπους . Ερημιά παντού . Απελπισία και αβεβαιότητα ανάμεσα σε όλες τις ηλικίες , σε όλα τα κοινωνικά στρώματα . Τελικά ποιος θα κυβερνήσει τούτο τον τόπο . Με τα ¨ ίδια υλικά ¨ το ¨ φαγητό ¨ , που θα προκύψει θα είναι ¨ίδιο¨ και χειρότερο .

               Τα τελευταία χρόνια τέσσερις νέοι πολιτικοί ηγέτες κυβέρνησαν την Ελλάδα . Αποτέλεσμα τίποτα . Δεν τό είχαν τα παλικάρια . Καραμανλήδες , Παπανδρέου , Σαμαράδες , Τσιπραίοι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων . Πολλοί οι λόγοι δεν βγάζεις άκρη . Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν στόφες ηγετικές , δεν ήταν ξεχωριστοί άνθρωποι , από αυτούς που έχουν πραγματικό όραμα και ανοίγουν δρόμους . Δεν είχαν καν τη μέση νοημοσύνη . Πολιτικοί από το σωρό ήταν όλοι τους , μετριότητες αλλά με βαρύ ονοματεπώνυμο , έκαναν καριέρα . Λόγια μεγάλα , ρητορείες χωρίς αντίκρυσμα .

               Τι να καταλάβουν αυτοί για τη σημερινή ΄Ελλάδα και τις πραγματικές ανάγκες της ; Πως να ποδηγετήσουν αυτοί έναν λαό που τρέχει κυνηγημένος και πανικόβλητος σαν κοπάδι αγριόχοιρων .

               Ας ελπίσουμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα φέρει κάτι το θετικό και αισιόδοξο για την Ελλάδα μας . Οι συνεργασίες κομμάτων , που θα αναλάβουν να κυβερνήσουν τούτο τον τόπο , να έχουν καινοτόμες ιδέες και πρακτικές απηλλαγμένες από παλαιοκομματικούς τακτικισμούς . Δεν πάει άλλο . ¨ Οι καιροί ου μενετοί ¨ .

 
              Β.Π. – Βόλος 3/9/2015                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: